-->
02.10.2022

Έλον Μασκ: Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 241 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος, όπως προέβλεψε μια επενδυτική τράπεζα.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley προέβλεψαν ότι ο Μασκ, ο οποίος έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του από την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, θα μπορούσε να κερδίσει πολύ περισσότερα χρήματα από τη νεοσύστατη επιχείρηση διαστημικής εξερεύνησης SpaceX.

Ο αναλυτής Άνταμ Τζόουνς είπε ότι η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2002, «αμφισβητούσε κάθε προϋπάρχουσα αντίληψη για το τι ήταν δυνατό και μέσα σε πόσο χρόνο, όσον αφορά τους πυραύλους, τα οχήματα εκτόξευσης και τις υποδομές υποστήριξης».

Ο Τζόουνς πρόσθεσε: «Μερικοί πελάτες μας έχουν πει ότι, εάν ο Έλον Μασκ γινόταν ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος … δεν θα ήταν χάρη στην Tesla. Άλλοι λένε ότι η SpaceX μπορεί τελικά να είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο – σε οποιονδήποτε κλάδο».

Ο Τζόουνς είπε ότι οι πύραυλοι Starship της SpaceX που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία στο φεγγάρι και τον Άρη, αναμένεται να μεταμορφώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών γύρω από τη διαστημική βιομηχανία.

«Όπως λέει ένας πελάτης μας, το να μιλάς για το διάστημα πριν τους Starship είναι σαν να μιλάς για το διαδίκτυο πριν από τη Google».

Ο Τζόουνς εκτιμά ότι η SpaceX θα μπορούσε να αξίζει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια, αξία που θα αυξανόταν ακόμη περισσότερο, καθώς η εταιρεία εκμεταλλεύεται μια σειρά διαφορετικών κλάδων και πιθανών μελλοντικών βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των διαστημικών υποδομών, της παρατήρησης της Γης και της εξερεύνησης του διαστήματος.

Η εταιρεία αποτιμήθηκε στα 100 δισ. Δολάρια σε μια δευτερογενή πώληση μετοχών αυτόν τον μήνα , καθιστώντας τη τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο, πίσω από την εταιρεία διαδικτύου ByteDance. Ο Μασκ κατέχει περίπου το 48% της SpaceX.

Ο Μασκ ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος της Amazon και κατέστη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον Ιανουάριο, ξαναπέφτοντας στη δεύτερη και ανακτώντας την πρώτη θέση αργότερα μέσα στο έτος. Ο «δείκτης δισεκατομμυριούχων» του Bloomberg εκτιμά πως ο Μασκ έχει περιουσία 241 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας το Μπέζος κατά περίπου 42 δις δολάρια.

ΠΗΓΗ: The GuardianΔιαβάστε επίσης