-->
13.06.2024

ΕΝΦΙΑ 2023: Πότε αναρτώνται τα εκκαθαριστικά – Αντίστροφη μέτρηση

Πλησιάζει η εκκαθάριση για τον ΕΝΦΙΑ 2023 από την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθεί στα τέλη του Απριλίου και η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Μάιο έως και τον Φεβρουάριο του 2024.

Στις αρχές Απριλίου, η ΑΑΔΕ θα κλείσει την πλατφόρμα προκειμένου να τρέξει τη διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τα νέα εκκαθαριστικά με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα αναρτηθούν από την ΑΑΔΕ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν πρόσβαση με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ακόμη ελάχιστο χρόνο για να διορθώσουν στοιχεία στη δήλωση E9 και να μειώσουν τον φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν. Αρκεί να δώσουν προσοχή σε μια σειρά από κρίσιμα στοιχεία.

Μετά το Πάσχα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης του νέου ΕΝΦΙΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθεί στα τέλη του Απριλίου και η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Μάιο.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr). Ο ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να πληρωθεί σε 10 δόσεις. Η πρώτη δόση ο φόρος θα πρέπει να έχει εξοφληθεί έως τις 31 Μαΐου.

Οι υπόλοιπες δόσεις θα εξοφληθούν έως τα τέλη των επόμενων μηνών με την τελευταία, 10η δόση, έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.Διαβάστε επίσης