-->
09.12.2023

Λάρισα: Δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία – Eνημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Δύο κρούσματα σαλμονέλας εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατεγράφησαν 53 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 66 λοίμωξης του αναπνευστικού. Δύο κρούσματα σαλμονέλας εντοπίσθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, συμπλήρωσε. Συνολικά, τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και λοίμωξης του αναπνευστικού σε 254. Η κ. Αγαπηδάκη σχολίασε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακόμη, προσέθεσε ότι στους Δήμους Κιλελέρ και Τρικκαίων, εντοπίσθηκαν δύο κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου, τα οποία προέκυψαν πιθανότατα πριν από την εμφάνιση των ακραίων φαινόμενων της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια, στάθηκε στις περιοχές όπου το νερό παραμένει μη πόσιμο, απευθύνοντας ξανά έκκληση προς τους κατοίκους για πολύ μεγάλη προσοχή, παρά τη δυσκολία της κατάστασης, υπογραμμίζοντας ότι το νερό στον Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «μέλημά μας είναι να κινούμαστε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται. Μέχρι το μεσημέρι, υπεβλήθησαν 12.319 οριστικές αιτήσεις και 4.262 προσωρινές, για την πρώτη αρωγή προς τους πλημμυροπαθείς».

Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα
«Δε θα πληρώνουν διόδια οι οδηγοί φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Ιονία Οδό, τη γέφυρα του Ρίου και την Εγνατία από την Ιονία έως τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, συνεχίζουν να είναι δωρεάν τα διόδια στον Ε65 και τον αυτοκινητόδρομο του Αιγαίου. Θα χρειασθεί χρόνος για να αποκαταστήσουμε τις σιδηροδρομικές μεταφορές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ταχιάος.

«Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να βρίσκονται στο πεδίο. Στο τρίγωνο μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί και όλες οι περιοχές προσβάσιμες πλην του Κεραμιδίου, από όπου όμως έχουν αποχωρήσει όλοι οι κάτοικοι. Οι απεγκλωβισμοί κατοίκων έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν, όπου είναι αναγκαίο. Αντιμετωπίσαμε το δυσκολότερο συμβάν, στα χρονικά της Πολιτικής Προστασίας. Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες, για όσο χρειασθεί», υπογράμμισε ο Γιάννης Αρτοποιός.Διαβάστε επίσης