-->
24.07.2021

Επείγον έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ: Φοβούνται κλοπή πολεμικού υλικού λόγω Κουφοντίνα

Να μην ζήσουν ιστορίες του παρελθόντος θέλουν οι αρχές την ώρα που η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζεται και ο ίδιος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Με κατεπείγον εμπιστευτικό έγγραφο η ΕΛΑΣ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, προειδοποιεί το Πεντάγωνο για επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων και εκρηκτικών.

Αυτό που φοβούνται σύμφωνα με την εφημερίδα είναι η τροφοδότηση κι επανεμφάνιση μιας νέας οργάνωσης α λα 17Ν.

Το έγγραφο σύμφωνα με την εφημερίδα συντάχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου κι ενώ ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε συμπληρώσει 50 ημέρες απεργίας πείνας.

Αυτό που φοβούνται στην ΕΛΑΣ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι να επαναληφθούν περιστατικά κλοπής οπλισμού όπως αυτή το 1989 από το στρατόπεδο Συκουρίου στη Λάρισα και αυτή του 1977 από το στρατόπεδο της Ελευθερούπολης Καβάλας.

Τίτλος: «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε και αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων και εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα».

Στο έγγραφο προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες επισημαίνεται, επίσης, πως «σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές αρχές προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων».

Με αλεξίσφαιρα αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και δικαστικοί

Με αλεξίσφαιρα κυκλοφορούν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά και δικαστικοί και άλλοι με τον φόβο μιας ένοπλης επίθεσης. Με συνεχή έγγραφα η ηγεσία της αστυνομίας ζητά από αστυνομικούς την λήψη πρόσθετων μέτρων αυτοπροστασίας.
Διαβάστε επίσης