-->
09.12.2023

Επέζησε από το δυστύχημα στα Τέμπη και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο

Στις 28 Φεβρουαρίου, η Εμμανουέλα Κατζουράκη επέστρεφε με το μοιραίο τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει Φαρμακευτική. Βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια και επέζησε από τη σφοδρή σύγκρουση. Η σκοποβολή αποτέλεσε το καταφύγιο της για να ξεχάσει τα όσα βίωσε. Η αφοσίωση στο άθλημά της την έφερε σήμερα στην 3η θέση του βάθρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκοποβολής (σκιτ) του Μπακού και της έδωσε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο αγώνας του τελικού κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν για την πρωταθλήτρια. Όταν όμως έχεις «αντικρίσει» τον θάνατο, τότε καμία δυσκολία δε σε επηρεάζει. Στον πρώτο γύρο του τελικού, οι έξι φιναλίστ δεν είχαν κάποια άστοχη βολή και στον δεύτερο μόνο η Χιλιανή Κροβέτο είχε μία άστοχη. Η Κατζουράκη στον τρίτο γύρο βολών αστόχησε στις δύο από τις τέσσερις βολές, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πέμπτη θέση μαζί με την Χιλιανή. Στο τέταρτο σετ η πρωταθλήτρια δεν έκανε κάποιο λάθος αλλά στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονταν τρεις αθλήτριες από την Αμερική. Η Ελληνίδα έχασε άλλη μία βολή στο επόμενο σετ, αλλά αστόχησε και η Κροβέτο με αποτέλεσμα η Χιλιανή να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Στη συνέχεια, εκτός μάχης βγήκε η μία Αμερικανίδα (Σμιθ) και η φοιτήτρια Φαρμακευτικής μπήκε στην τετράδα. Μία αστοχία της Σίμοντον έφερε την αθλήτριά μας στην 3η θέση (ισοβαθμία) και η επόμενη αστοχία της Αμερικανίδας έφερε την Κατζουράκη στο βάθρο. Η Ελληνίδα προσπάθησε να βρεθεί σε καλύτερη θέση αλλά μία χαμένη βολή στο πρώτο σετ δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το χάλκινο μετάλλιο. Η 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής σκοποβολής.Διαβάστε επίσης