-->
29.11.2022

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων, πλήρως εμβολιασμένων

Ορόσημο θεωρείται η χθεσινή ημέρα, Σάββατο 29 Μαΐου, καθώς η χώρα μας συμπλήρωσε 2 εκατομμύρια πολίτες που πλέον είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις κατά του κορονοϊού.

Το γεγονός θεωρείται ζωτικής σημασίας για την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς ο μαζικός εμβολιασμός είναι μία από τις προϋποθέσεις για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να αφήσει πίσω την πανδημία, που σταμάτησε τον χρόνο.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την μαζική συμμετοχή στην διαδικασία των ηλικιών 18 -30, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής, «γεννούν» ελπίδες για το μέλλον.

 «Ναι» στο μονοδοσικό της Johnson & Johnson από τους 20αρηδες

Ηδη τις τελευταίες ώρες, οι νέοι που σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν ώστε να περάσουν ένα -όσο γίνεται- ασφαλές καλοκαίρι είναι εκατοντάδες, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτά που έχουν απομείνει μέχρι αυτή την ώρα είναι ελάχιστα. Ενδεικτικό της διάθεσης που υπάρχει είναι πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κλείστηκαν 50.000 ραντεβού.

Αλλωστε, το γεγονός πως το εμβόλιο είναι μονοδοσικό θεωρείται ένα επιπλέον κίνητρο για τους εποχικά εργαζόμενους νέους στα νησιά που θέλουν να είναι ασφαλείς πριν φτάσουν στους προορισμούς για να εργαστούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαθέσιμα ραντεβού δεν υπάρχουν στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής, ωστόσο τις επόμενες μέρες  αναμένεται να ανοίξουν και νέα για όσους θέλουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Διαβάστε επίσης