-->
10.08.2022

Επικοινωνία Ζελένσκι με Τζόνσον: «Είσαι ήρωας, όλοι σε αγαπούν»

Η θερμή σχέση, που καλλιεργήθηκε το διάστημα που μεσολάβησε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μετά, ανάμεσα στον απερχόμενο Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαιώθηκε σε μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, λίγο μετά τη δήλωση Τζόνσον ότι παραιτείται από την ηγεσία των Τόρις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο μόνος δυτικός ηγέτης που έχει επισκεφθεί δύο φορές το Κίεβο, από την 24η Φεβρουαρίου και μετά, και εξ αρχής είχε σταθεί ηχηρά στο πλευρό της Ουκρανίας, όχι μόνο με διαρκείς δηλώσεις στήριξης αλλά και με συνεχή βοήθεια. Οι τηλεφωνικές επαφές των δύο ηγετών γίνονταν σε τακτικό επίπεδο.

Όπως μεταδίδει το SkyNews, ο Τζόνσον είναι ιδιαιτέρως συμπαθής στην ηγεσία του Κιέβου. Ο Ζελένσκι τον αποχαιρέτισε, λέγοντας: «Είσαι ήρωας, όλοι σε αγαπούν».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Τζόνσον επανέλαβε τη «σταθερή υποστήριξη» του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και είπε ότι η χώρα θα συνεχίσει να παρέχει «βοήθεια για όσο χρειαστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Τζόνσον τόνισε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους για να προσπαθήσει να τερματίσει τον αποκλεισμό των σιτηρών τις επόμενες εβδομάδες».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Ζελένσκι για «όλα όσα κάνει για διατηρήσει την ελευθερία», αλλά και για τη «φιλία του» προς τον ίδιο.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζελένσκι τον ευχαρίστησε για την «αποφασιστική του δράση στην Ουκρανία» και είπε ότι ο ουκρανικός λαός είναι «ευγνώμων για τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου.


Διαβάστε επίσης