-->
15.04.2024

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία: Την Τετάρτη η συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι

Στην Ινδία μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου βρίσκεται ήδη η υπουργική αποστολή. Αύριο Τετάρτη (21/2) θα συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Γεωργία Σκιτζή στο δελτίο των 18:00, σε λίγη ώρα αναμένεται να προσγειωθεί στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή καθώς αύριο ξεκινά η επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συνάντησή του με τον Ινδό ομόλογο του Ναρέντρα Μόντι.

Στόχος της επίσκεψης η ανάδειξη της χώρας μας ως στρατηγικής, γεωπολιτικής και εμπορικής πύλης προς την Ευρώπη για την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων.

Αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη σημαντικότερη πολυμερή Διάσκεψη της Ινδίας για την γεωπολιτική και την οικονομία.

Γ. Γεραπετρίτης από Νέο Δελχί: «Θέλουμε να γίνουμε η πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ»

Ήδη στην Ινδία βρίσκεται ευρεία ελληνική επιχειρηματική αποστολή καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης. Και οι δυο υπουργοί μίλησαν σε μεγάλο επιχειρηματικό φόρουμ εστιάζοντας στις προοπτικές της συνεργασίας Ελλάδας και Ινδίας.Διαβάστε επίσης