Search
Close this search box.
Search

Επιστρέφουν οι πέντε ναυτικοί που είχαν πέσει στα χέρια πειρατών στη Νιγηρία

Πριν 5 έτη

Επιστρέφουν σήμερα το πρωί οι πέντε ναυτικοί του πλοίου Stelios K., που δέχθηκε επίθεση πειρατών στη Νιγηρία.

Το πλήρωμα, του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου μετά την περιπέτεια των 12 ημερών στην Αφρική, επιβιβάστηκαν χθες Πέμπτη στο αεροπλάνο και με πτήση της Qatar μέσω Ντόχας θα προσγειωθούν στις 11:10 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Έζησαν εναν εφιάλτη αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και σήμερα θα βρίσκονται κοντά μας…» λέει στο protothema.gr η κυρία Ηλιάνα Πούλου, σύζυγος του ενός εκ των πέντε ναυτικών, Σταύρου Πετσάκου.

Υπενθυμίζεται οτι το Stelios K., δέχθηκε την επίθεση των Αφρικανών πειρατών στα τέλη Νοεμβριου. Οι Νιγηριανοί έκαναν ρεσάλτο στο δεξαμενόπλοιο και αφού απήγαγαν τον καπετάνιο και δυο ναύτες επικοινώνησαν με την εταιρεία και ζητούσαν λύτρα. Τελικά μετά απο διαπραγματεύσεις 12 ημερών αφέθησαν την περασμένη Παρασκευή ελεύθεροι.

Οι πέντε ναυτικοί υπεβλήθησαν σε covid τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά, επιβιβάστηκαν χθες το απόγευμα στο αεροπλάνο και σήμερα θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.