-->
10.08.2022

Έρχεται fuel pass 3: Τι είπε ο Πρωθυπουργός στο ΣΚΑΪ

Τo Fuel Pass 3 είναι δεδομένο για το φθινόπωρο, με ένα κόστος τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ, ενώ μια νέα «επιταγή ακρίβειας» 300- 350 εκατ. ευρώ θα στηρίξει τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά.

«Το Fuel Pass θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα.

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μείωση του ΕΦΚ
Για την στάση του να μην υπάρξει μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν δύο λόγοι.

Ο πρώτος όπως είπε είναι ότι δημοσιονομικά δεν το αντέχουμε. Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, η εμφαση δίνεται στην ενέργεια, αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εξάλλου, συμπλήρωσε, γιατί να ωφεληθεί ο επισκέπτης που έρχεται στην Ελλάδα; Μια οριζόντια μείωση θα σήμαινε απώλεια εσόδων και από κάποιους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν δυσκολία να πληρώσουν. Αναφορικά με τα καύσιμα είπε ότι η παρέμβαση είναι στοχευμένη κι όχι οριζόντια, η οποία θα συνεχιστεί εφόσον χρειαστεί.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου υπολογίζουν, ότι θα χρειαστούν και περισσότερα κονδύλια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του νέου Μηχανισμού για το ρεύμα, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου δύσκολα θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 100 ευρώ στον ορατό ορίζοντα.


Διαβάστε επίσης