-->
04.03.2024

Εργαζόμενοι στην «Αυγή»: «Απολύσεις εν λειτουργία» και μονομερείς βλαπτικές μεταβολές δεν θα γίνουν ανεκτές»

«Ανησυχητικά μηνύματα» στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ «διαβάζει» η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στην εφημερίδα «Αυγή».

«Η απόφαση εξυγίανσης εν λειτουργία που έχει λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο εκπέμπει ανησυχητικά μηνύματα για περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας μετά και την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου» αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, αναστέλλοντας, ωστόσο, προσωρινά τις κινητοποιήσεις του.

«Αναλυτικά για το σχέδιο θα ενημερωθούμε τις επόμενες μέρες σε συναντήσεις που δρομολογούνται με εκπροσώπους του βασικού μετόχου και της διοίκησης, όμως έγκαιρα προειδοποιούμε ότι «απολύσεις εν λειτουργία» και μονομερείς βλαπτικές μεταβολές δεν θα γίνουν ανεκτές» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι μέχρι νεωτέρας μετά τη σημερινή τους Γενική Συνέλευση, δηλαδή «μέχρι να ενημερωθούμε πλήρως και αναλυτικά για το σχέδιο και την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου», καταλήγουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ:

Το συγκινητικό κύμα αντίδρασης και στήριξης που εκφράστηκε για να μην κλείσει το καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας της αριστεράς και του τόπου, ανέτρεψε την απόφαση για το κλείσιμό του. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τελικά τη μη αναστολή της καθημερινής έκδοσης και το οφείλουμε πρωτίστως στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στον αγώνα που ξεκινήσαμε για τη διατήρηση του καθημερινού φύλλου και των θέσεων εργασίας. Στους αναγνώστες και φίλους της ΑΥΓΗΣ, στον κόσμο της αριστεράς, στους πολίτες που έσπευσαν να υπογράψουν και συνεχίζουν ακόμη το ψήφισμα στήριξης στην εφημερίδα, στις οργανώσεις, βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που αντέδρασαν, στους συναδέλφους μας στον κλάδο των ΜΜΕ και στους εργαζόμενους άλλων κλάδων, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για στήριξη και αλληλεγγύη, στέλνοντας το μήνυμα ότι Η ΑΥΓΗ θα μείνει ζωντανή στο καθημερινό πεδίο της ενημέρωσης και δεν θα σιγήσει 70 χρόνια μετά τη γέννησή της.

Στέλνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους καλούμε να συνεχίσουν και να δυναμώσουν το κύμα στήριξης, έκφανση του οποίου είναι και το γεγονός ότι ήδη έχουν διπλασιαστεί οι συνδρομητές μόλις σε 3 μέρες, δυναμική που ευελπιστούμε να ενισχυθεί και με την αύξηση της κυκλοφορίας δυναμώνοντας μια εφημερίδα που συνεχίζει να δίνει φωνή στους εργαζομένους, στους νέους, τους ανέργους, τους απολυμένους, τον κόσμο της κακοπληρωμένης εργασίας, τα φτωχά νοικοκυριά, τους ανθρώπους του πολιτισμού, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της οικολογίας, του φεμινισμού, του κοινωνικού ακτιβισμού, στους πρόσφυγες και μετανάστες, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους αναπήρους.

Το μήνυμα στήριξης σκοπεύουμε να το τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ως εργαζόμενοι, ωστόσο ευελπιστούμε να το κάνουν κι όλες οι πλευρές. Ο αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια είναι ακόμη ενεργός, καθώς η απόφαση εξυγίανσης εν λειτουργία που έχει λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο εκπέμπει ανησυχητικά μηνύματα για περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας μετά και την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Αναλυτικά για το σχέδιο θα ενημερωθούμε τις επόμενες μέρες σε συναντήσεις που δρομολογούνται με εκπροσώπους του βασικού μετόχου και της διοίκησης, όμως έγκαιρα προειδοποιούμε ότι «απολύσεις εν λειτουργία» και μονομερείς βλαπτικές μεταβολές δεν θα γίνουν ανεκτές. Για αυτό αναστέλλουμε προσωρινά τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις μας μέχρι να ενημερωθούμε πλήρως και αναλυτικά για το σχέδιο και την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε, ότι θα καταθέσουμε ξανά τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της δημοσιογραφικής και διοικητικής λειτουργίας της εφημερίδας, θα δρομολογήσουμε εκδηλώσεις και συναντήσεις με τους φίλους και αναγνώστες μας για να ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με την εφημερίδα, θα δημοσιοποιούμε όποτε χρειαστεί τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν, ώστε να μην χαθεί η εμπιστοσύνη που άρχισε να χτίζεται και θα ασκούμε αυστηρό έλεγχο σε κάθε ενέργεια της διοίκησης, ώστε να μην πάει στράφι η δυναμική στήριξης που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες και ευελπιστούμε να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα.

Στα 70 χρόνια από τη γέννηση της ΑΥΓΗΣ, η στήριξη του κόσμου είναι ξανά εκείνη που δίνει σάρκα και οστά στην προτροπή του Β. Ουγκώ ότι «ακόμα και η πιο σκοτεινή νύχτα θα τελειώσει και ο ήλιος θα ανατείλει ξανά».

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ



Διαβάστε επίσης