-->
07.12.2022

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Να αποδείξουν Σουηδία και Φινλανδία πως δεν υποστηρίζουν τρομοκράτες

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με θέμα συζήτησης την άρνηση, που εκδηλώνει ως τώρα η Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, συζητήθηκε το αίτημα των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ερντογάν επισήμανε ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια σχετικά με τα αιτήματα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας βασίζονται «σε δίκαιους και νόμιμους λόγους».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι και οι δύο χώρες θα πρέπει να καταστήσουν σαφές πως έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ότι έχουν άρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ότι είναι έτοιμες να επιδείξουν συμμαχική αλληλεγγύη. Έτσι, η Τουρκία θα μορούσε να πει «ναι», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στάθηκε, από την πλευρά του, την ανάγκη να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες της Τουρκίας, «ενός σημαντικού συμμάχου».

Διαβάστε επίσης