-->
08.08.2022

Εξεταστική επιτροπή για ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις – 3 Νοεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια

Στις 3 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή (λίστα Πέτσα, δημοσκοπήσεις), σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η Νέα Δημοκρατία ακόμα επισήμως δεν έχει καταθέσει αίτημα (με τη μορφή νέας πρότασης) για τη διεύρυνση του χρόνου εξέτασης, συνεπώς με μέχρι στιγμής δεδομένα την Τετάρτη, στις 3 του μήνα, επί τάπητος θα τεθεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη επιτροπή εφόσον κατατεθούν οι ανάλογες προτάσεις. «Όταν δουν την άλλη Τετάρτη τι εγκρίθηκε θα δουν αν τους φτάνει. Θα το ξέρουμε μετά την 3η Νοεμβρίου», έλεγαν αρμόδιες πηγές.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει το αντικείμενο της επιτροπής «να αποτελέσει ο έλεγχος των κριτηρίων βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση». Σημειώνεται ότι την πρόταση για σύσταση της εν λόγω εξεταστικής επιτροπής στηρίζουν ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ.


Διαβάστε επίσης