-->
18.05.2022

Εξι ώρες κατέθετε ο Σαμαράς για την εμπλοκή Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis – Παρέδωσε 100 έγγραφα

Επί έξι ώρες κατέθετε ο Αντώνης Σαμαράς στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που ερευνά την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Βουλή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι το τρίτο πολιτικό πρόσωπο που καταθέτει στο πλαίσιο της ανάκρισης μετά τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην υπουργό και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβερδο.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ. Σαμαράς, δήλωσε:

«Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν τη άθλια σκευωρία. Η δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει πλέον το λόγο.
Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα με υγεία πάνω από όλα, αλληλεγγύη και αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλους».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατέθεσε στοιχεία, καθώς κατά την είσοδό του στον Άρειο Πάγο κρατούσε ένα φάκελο, απάντησε:

«Κατέθεσα όσα στοιχεία είχα και είπα ό,τι ήξερα ακριβώς για την υπόθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς κατονόμασε και πάλι ως ενορχηστρωτή της σκευωρίας Novartis τον Τσίπρα και ως ηθικό αυτουργό, στις πράξεις των τότε εισαγγελέων διαφθοράς, τον Παπαγγελόπουλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέθεσε στην ανακρίτρια πάνω από 100 έγγραφα ως σχετικά με την υπόθεση.
Διαβάστε επίσης