-->
27.02.2024

Η Εύα Καϊλή προσέφυγε στο ευρωκοινοβούλιο: Με παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες

Προσέφυγε στο ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή για παραβίαση της ασυλίας της. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών. Σε νέα, κοινή, ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Ευάς Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζουν ότι η «Εύα Καϊλή παρακολουθείτο κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega» (την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά υποθέσεις τηλεφωνικών παρακολουθήσεων).

Υπογραμμίζουν ότι η «πραγματικότητα στις Βρυξέλλες, το κέντρο της Ευρώπης, είναι ζοφερή» και σε άλλο σημείο τονίζουν ότι η πελάτισσά τους έπεσε θύμα.

Δημοσιεύματα στο Βέλγιο τις τελευταίες ημέρες έκαναν λόγο για παρακολούθηση των μελών της Pega από τις μυστικές Υπηρεσίες του Μαρόκου – μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσθιεύματα αυτα μεταξύ των παρακολουθούμενων ήταν και ο ανακριτής του Καταργκέιτ, Μισέλ Κλέζ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων Δηματρακόπουλου και Μαρί:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού παρακολούθησης δραστηριοτήτων των ευρωβουλευτών και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην κ. Καϊλή και την κατηγόρησαν για διασπορά σεναρίων συνωμοσίας».

«Όμως στη συνέχεια ακολούθησε η σοκαριστική είδηση, ότι παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Michel Claise, που τους άφησε άφωνους. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας. Φαίνεται ότι στη ζοφερή πραγματικότητα των Βρυξελλών, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν μεταφερθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου. Σήμερα το θύμα είναι η Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;»Διαβάστε επίσης