-->
25.06.2022

Ευλογιά των πιθήκων: Το Βέλγιο βάζει σε υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών όσους νοσούν

To Bέλγιο γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα για τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με τις βελγικές υγειονομικές αρχές όσοι προσβληθούν από τον ιό θα πρέπει να απομονωθούν για τρεις εβδομάδες. Στη χώρα έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα. Οι μολύνσεις συνδέονται με το φεστιβάλ Φετίχ στην Αμβέρσα.

Επιστρέφει η μάσκα στη Νέα Υόρκη

Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη επιστρέφει και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων στην πόλη.

Το υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει τους Νεοϋορκέζους να φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύονται από το ξέσπασμα του νέου ιού, καθώς και από τον COVID-19 και τη γρίπη.

Μπάιντεν: Τα κρούσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί

Τα πρόσφατα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κάτι «που πρέπει να μας ανησυχεί» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν την Κυριακή.

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για την ασθένεια, καθώς μιλούσε σε δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Osan στη Νότια Κορέα.

«Δεν μου έχουν πει ακόμη ποιο είναι το επίπεδο έκθεσης, αλλά είναι κάτι για το οποίο όλοι θα πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για να προσδιοριστεί ποιο εμβόλιο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό.

Ένα ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα -Αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Στην Ελλάδα έχει εντοπιστεί ένα ύποπτο κρούσαμ, το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα.

Πρόκειται για Βρετανό τουρίστα ο οποίος, μαζί με τη συνοδό του που είναι ασυμπτωματική, νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου.
Διαβάστε επίσης