Σε κατάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος προχώρησαν λίγο μετά τις 8:30 το πρωί εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στην είσοδο του υπουργείου βρίσκονται αυτή την ώρα εργαζόμενοι με τα ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την είσοδο στους υπόλοιπους διαδηλωτές και υπάρχει ένταση. Μετά την έφοδο οι εργαζόμενοι που μπήκαν στο κτήριο έβγαλαν από τα παράθυρα τις στολές εργασίας.
«Δεν γινόταν να μην κατέβουμε στην Αθήνα» δήλωσαν εργαζόμενοι για την απόφασή τους να έρθουν στην Αθήνα με λεωφορεία από τη Χαλκιδική.
«Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε τις άδειες» προσθέτουν και λένε ότι θέλουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Σημειώνεται πως αναμένονται και άλλα πούλμαν με εργαζομένους από την Χαλκιδική. Εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε πως “έχουμε κάνει πάρα πολλά αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς και δεν μας έχουν δεχθεί. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες και να έχουμε δουλειά. Οι άδειες είναι στα γραφεία των Υπουργών και έχουμε έρθει για να λάβουμε απαντήσεις. Δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για εργασία. Έρχονται και άλλοι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν”.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική που οδήγησαν την καναδική εταιρεία Eldorado να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα.

