Eπεισόδια και αποκλεισμοί δρόμων σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από Ρομά σε διάφορα σημεία στην Αττική, την Πελοπόννησο και τη Λαμία για το θάνατο του 18χρονου ομόφυλού τους από τα πυρά ενός 63χρονου άνδρα στην Πιπερίτσα Μεσσήνης. Ο νεαρός είχε εισβάλει σε σπίτι μαζί με άλλους δύο συνομήλικούς του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά του 63χρονου ιδιοκτήτη.
Η κυκλοφορία της πληροφορίας πως ο 63χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 18χρονο αφέθηκε ελεύθερος, φέρεται να προκάλεσε την «εξέγερση» των Ρομά.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το απόγευμα της Παρασκευής πήρε τον δρόμο για τις φυλακές μετά την τετράωρη απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 250 Ρομά που ζητούσαν «δικαιοσύνη για τον Χρήστο» καθώς επίσης και 10 άτομα που φώναζαν «ήρωας» για τον 63χρονο με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση.
Επίσης, ιδιαίτερα τεταμένο ήταν το κλίμα στη Λαμία το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια των αντιδράσεων για τη δολοφονία του 18χρονου.
Συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν με σίδερα και πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στον κυκλικό κόμβο στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αυτοκίνητα δέχθηκαν σοβαρή επίθεση το ένα με πέτρες και το άλλο με σιδερένια λοστάρια με αποτέλεσμα σπασμένα τζάμια και φθορές στο αμάξωμα. Μάλιστα σύμφωνα με το lamiareport.gr στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε και μικρό παιδί σε καθισματάκι.
Οι εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν και σε άλλα δύο οχήματα πριν διαλυθούν για να αποφύγουν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη φυγή τους προκάλεσαν ζημιές στο περίπτερο έναντι του Εφετείου Λαμίας.
Επεισόδια έγιναν σε Αχαρνές, Ζεφύρι, Ασπρόπυργο και Κορινθία. Στις περιοχές μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Πηγή βίντεο: messinialive.gr, lamiareport.gr