-->
02.10.2022

Φάουτσι για εμβόλιο Pfizer: 90 εκατ. διστακτικοί μπορεί να πειστούν μετά την πλήρη έγκρισή του

Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ δηλώνουν αισιόδοξοι πως η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων θα πείσει τους περισσότερους διστακτικούς Αμερικανούς να λάβουν το σκεύασμα και θα οδηγήσει τους περισσότερους εργοδότες στο να ζητήσουν από τους εργαζομένους να εμβολιαστούν.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι εκτιμά πως περίπου το 20% του πληθυσμού που έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη (περίπου 90 εκατ. άνθρωποι) , μπορεί να μεταπειστεί από την πλήρη έγκριση του FDA.

«Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν τώρα ένα βήμα μπροστά και θα εμβολιαστούν» δήλωσε ο Φάουτσι.

Η έγκριση του FDA ώθησε το Πεντάγωνο στο να ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι οι Αμερικανοί υπάλληλοι θα έχουν σύντομα «ενεργή καθοδήγηση» σχετικά με την απαίτηση για εμβολιασμό τους. Περίπου το 65 τοις εκατό από τα 1,3 εκατομμύρια μέλη του αμερικανικού στρατού έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η Moderna έχει επίσης υποβάλει αίτηση για πλήρη έγκριση, ενώ η Johnson & Johnson έχει αναφέρει πως ευελπιστεί να το κάνει αργότερα φέτος.Διαβάστε επίσης