-->
01.10.2022

Φλώρινα: Επιστολή συλλόγου γονέων έφτασε στο Μαξίμου – Δόθηκε λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα παιδιά

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αναζητούσε λύση τα τελευταία χρόνια καθώς είχε δημιουργήσει δυσκολίες στη μαθητική κοινότητα του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και όχι μόνο διευθετήθηκε με τη συνδρομή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα που προέκυψε μετά την ανέγερση του κτιρίου ήταν ότι από το σημείο που άφηναν οι γονείς τους μαθητές έως την αυλόπορτα δεν υπήρχε καθόλου φωτισμός με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι δύσκολη αλλά κυρίως η αποχώρηση των μαθητών κατά τις βραδινές ώρες καθώς αυτή γινόταν στο σκοτάδι. Έτσι, από το 2017 εκκρεμούσε αίτημα από τους γονείς για την αποκατάσταση και διόρθωση της αστοχίας προκειμένου οι μαθητές να αισθάνονται ασφάλεια. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, έως τώρα, δεν είχε δρομολογηθεί.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα πραγματοποιούνται, κατά τις απογευματινές ώρες, μαθήματα εκπαιδευτικών ομίλων (όπως Ρομποτικής, Φωτογραφίας, Ιστορίας μέσω του Κινηματογράφου, ΚΔΑΠ κ.α.), στους οποίους συμμετέχουν μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Φλώρινας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έφτασε σχετική επιστολή από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προς την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη η οποία στη συνέχεια αναζήτηση λύση σε συνεργασία με τον πρωθυπουργικό γραφείο όπου κοινοποίησε το πρόβλημα. Με τη συνδρομή του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ξεπεράστηκαν σε γρήγορο χρονικό διάστημα οι γραφειοκρατικές και διοικητικές διαδικασίες προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα αυτό το μικρό αλλά εξαιρετικό πρόβλημα του σχολείου που έβαζε εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του πειραματικού δημοτικού Σχολείου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη καθώς και τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για την ευαισθησία που επέδειξαν, δίνοντας άμεση λύση, ανταποκρινόμενοι σε ένα χρόνιο αίτημα του σχολείου και του συλλόγου μας. Θερμές ευχαριστίες και στο Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια και στο αίτημα μας», τονίζεται στο μήνυμα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων εξαίροντας την ευαισθησία που έδειξαν τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με το θέμα ασφάλειας που αντιμετώπιζαν οι μικροί μαθητές.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Πειραματικού Φλώρινας προς την Υφυπουργό Τουρισμού και τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του πειραματικού δημοτικού Σχολείου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη καθώς και τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για την ευαισθησία που επέδειξαν, δίνοντας άμεση λύση, ανταποκρινόμενοι σε ένα χρόνιο αίτημα του σχολείου και του συλλόγου μας. Θερμές ευχαριστίες και στο Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια και στο αίτημα μας.

Το ζήτημα που υφίσταντο , από ανεγέρσεως του Πειραματικού Σχολείου, είναι ότι από το σημείο που αφήνουν οι γονείς τους μαθητές μέχρι και την αυλόπορτα του κτιρίου (απόσταση περίπου 150 μέτρων) στερούνταν φωτισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δύσκολη πρόσβαση αλλά κυρίως αποχώρηση των μαθητών κατά τις βραδινές ώρες, καθώς εκτός της ημερήσιας λειτουργίας του ως πρωτοβάθμια εκπαιδευτική μονάδα, πραγματοποιούνται σε αυτό, κατά τις απογευματινές ώρες, μαθήματα εκπαιδευτικών ομίλων (όπως Ρομποτικής, Φωτογραφίας, Ιστορίας μέσω του Κινηματογράφου, Μικροί Διασώστες φυσικών καταστροφών, ΚΔΑΠ κ.α.), στους οποίους συμμετέχουν μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Φλώρινας.

Τόσο η κ Σ. Ζαχαράκη όσο και ο κ. Γ. Δημητριάδης με το ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξαν και την ευαισθησία τους, σε θέματα ασφάλειας των μαθητών, κινητοποιήθηκαν άμεσα και ένα απλό, αλλά συνάμα τόσο αναγκαίο έργο βρήκε άμεση λύση και υλοποιήθηκε.

Εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Πειραματικού δημοτικού σχολείου εκφράζω την βαθιά μας ευγνωμοσύνη για αυτήν την ενέργεια η οποία επέδειξε ότι παρά την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση του σχολείου μας από την Αθήνα τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά και επιλύονται άμεσα.

Σας ευχαριστούμε.Διαβάστε επίσης