Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/7) σε χαμηλή βλάστηση σε οικοπεδικούς χώρους στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου και απειλεί σπίτια.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:30 βόρεια του οικισμού Άγιος Δημήτριος στο κορπωί, βρίσκεται κοντά σε αυλές σπιτιών.
Επί τόπου επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση οκτώ αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Λόγω της φωτιάς στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, της Γαλάζιας Ακτής και Αλθέα για εκκένωση.
Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
«Η φωτιά έχει φτάσει μέσα στις αυλές των σπιτιών. Δεν ξέρω αν έχουν καεί», είπε ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης στο ΕΡΤNews.