Search
Close this search box.
Search

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Μέχρι πότε θα κλείνουμε τα μάτια στη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη Γάζα;

Πριν 21 ώρες
Με κομμένη την ανάσα η ανθρωπότητα παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες ένα έγκλημα κατ΄ εξακολούθηση που διαπράττεται στη Λωρίδα της Γάζας. Καθημερινά άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών, πληρώνοντας έτσι με το πιο σκληρό τίμημα την απόφαση τους να μην εγκαταλείψουν τη γη τους. Το τραγικότερο όλων είναι ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν πάρα πολλά βρέφη και παιδιά. Και όσα δεν χάνονται από τις βόμβες κινδυνεύουν άμεσα από την ασιτία. Οι εικόνες σκελετωμένων παιδιών προσβάλουν όλη την ανθρωπότητα.
Ουσιαστικά βλέπουμε να εκτυλίσσεται σε ζωντανή σύνδεση μία γενοκτονία πολύ κοντά στην Ευρώπη. Και δυστυχώς με τις κυβερνήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών να σιωπούν, σαν να επικροτούν το έγκλημα.
Μπορεί στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαίοι πολίτες -αλλά και σε όλο τον κόσμο- να εκφράζουν με διάφορους τρόπους την αντίθεση τους, όμως οι πολιτικές τους ηγεσίες τηρούν σιγήν ιχθύος. Προφανώς προτάσσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και αποφεύγουν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα απέναντι σε τέτοια βαρβαρότητα. Μία μικρή αχτίδα φωτός φαίνεται από το Παρίσι καθώς ο Εμμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει η Γαλλία στην αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, κάτι αντίστοιχο συζητά και η Βρετανία ενώ φαίνεται ότι και άλλες χώρες το εξετάζουν. Όμως για τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και του κόσμου είναι σαν να μη γίνεται το παραμικρό. Τέτοια απάθεια…
Μέχρι και πολίτες του Ισραήλ έχουν ζητήσει να σταματήσει αυτό το έγκλημα, όμως οι φωνές λογικής και ανθρωπισμού φαίνεται να «χάνονται» κάτω από τις πιέσεις που ασκούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ιερουσαλήμ.
Όσοι ζητούν να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός που προσβάλει τα ανθρώπινα ιδεώδη, υπενθυμίζουν ότι λίγες δεκαετίες πριν στη θέση των Παλαιστινίων είχαν βρεθεί οι Εβραίοι που υπέφεραν τα πάνδεινα από τον ναζισμό. Κάποτε οι τόποι μαρτυρίου ήταν τα Άουσβιτς και τα Νταχάου. Σήμερα είναι η Λωρίδα της Γάζας. Αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο το πόσο εύκολα ο άνθρωπος μπορεί να βρεθεί από τη θέση του θύματος στη θέση του θύτη.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πρέπει να σταματήσουν…χθες και να σταλεί το συντομότερο δυνατό ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ώστε να σωθούν ζωές.
Η ηγεσία της Ε.Ε. αλλά και οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε διπλωματική πίεση απέναντι στην κυβέρνηση του Ισραήλ για να μπει ένα τέλος σε αυτή την κτηνωδία. Να θυμηθούμε όλοι ότι είμαστε άνθρωποι και να συμβάλουμε στη λήξη αυτής της γενοκτονίας. Η ζωή του κάθε Παλαιστίνιου έχει ακριβώς την ίδια αξία με τη ζωή του οποιουδήποτε πολίτη σε αυτόν τον πλανήτη”.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.