-->
08.08.2022

Γ. Καραγιάννης: Βρισκόμαστε δίπλα στα ακριτικά νησιά μας

Στην επίσκεψή του σε Φούρνους, Ικαρία και Θύμαινα, συνόδευσε τον πρωθυπουργό ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και τον ενημέρωσε για τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη στα νησιά αυτά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο f/b ο Γιώργος Καραγιάννης «στεκόμαστε με έργα δίπλα στα ακριτικά νησιά μας».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Γ.Γ. Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη:

Σήμερα με μεγάλη χαρά συνόδευσα τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέχοντας σε κυβερνητικό κλιμάκιο, σε τρία ακριτικά…

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Karagiannis στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

«Σήμερα με μεγάλη χαρά συνόδευσα τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέχοντας σε κυβερνητικό κλιμάκιο, σε τρία ακριτικά νησιά της χώρας μας, στους Φούρνους, στη Θύμαινα και στην Ικαρία.

Φτάνοντας στους Φούρνους, επισκεφθήκαμε το εμβολιαστικό κέντρο και παρακολουθήσαμε την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στους κατοίκους του νησιού.

Στη συνέχεια, έγινε σύσκεψη στο Διοικητήριο Φούρνων Κορσέων με τις δημοτικές αρχές και μεταξύ άλλων μιλήσαμε για την αναβάθμιση του νησιού με σημαντικά έργα υποδομών, όπως και είναι η επέκταση της βόρειας προβλήτας του λιμένα, όπου θα μπορούν να δένουν τα μεγαλύτερα πλοία, και η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.

Με πλωτό σκάφος του Λιμενικού επισκεφθήκαμε το νησάκι της Θύμαινας και μετά την Ικαρία για να παρακολουθήσουμε και εκεί την εξέλιξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.
Στο τέλος της επίσκεψής μας, σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με το Δήμαρχο του νησιού και τοπικούς φορείς στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου του νησιού, συζητήσαμε λεπτομερώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Ικαρίας και για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού.

Έγινε ειδική αναφορά στη συμβολή του Υπουργείου μας με έργα, όπως είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ικαρίας και η αποκατάσταση των ζημιών του λιμένα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και η ενίσχυση της εξωτερικής θωράκισής του.

Λίγο πριν την αναχώρηση μας, κάναμε επιτόπια επίσκεψη στο λιμάνι του Ευδήλου για να επιθεωρήσουμε τις εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται για την αποκατάστασή του.
Στεκόμαστε με έργα δίπλα στα ακριτικά νησιά μας!»


Διαβάστε επίσης