-->
07.12.2022

Γαλλικές εκλογές: Μακρόν θα ψηφίσει στον β’ γύρο και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν

Υπέρ του Μακρόν τάχθηκαν νωρίτερα και οι Μπερνάρ Καζνέβ – Νικολά Σαρκοζί  – Ευχαριστίες Μακρόν σε Σαρκοζί

Ο πρώην πρωθυπουργός (1997 – 2002) και γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας επί περιόδου Μιτεράν, ο Λιονέλ Ζοσπέν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ψηφίσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών τον Εμανουέλ Μακρόν.

Χθες το βράδυ, εξάλλου, και ο Μπερνάρ Καζνέβ, πρώην πρωθυπουργός σοσιαλιστικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε επίσης ότι θα ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το πρωί της Τρίτης τάχθηκε υπέρ του και ο Νικολά Σαρκοζί.

«Πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία απέναντι σε μια σοβαρή διεθνή κρίση που είναι πιο περίπλοκη από ποτέ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Σαρκοζί, προσθέτοντας πως το «οικονομικό σχέδιο» του Μακρόν «βάζει την ενίσχυση της εργασίας στο επίκεντρο όλων των προτεραιοτήτων του» και ότι «η ευρωπαϊκή του δέσμευση είναι σαφής και ξεκάθαρη».

Ευχαριστίες Μακρόν σε Σαρκοζί

Καλοδεχούμενη είναι για τον Εμανουέλ Μακρόν η δημόσια στήριξη που του προσέφερε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Ο Μακρόν, που χθες, Δευτέρα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα έχει την υποστήριξη του Σαρκοζί, απάντησε «ρωτήστε τον», σήμερα δηλωσε ότι τον ευχαριστεί «για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη», ότι τη θεωρεί «σημαντική» και ότι «αισθάνεται τιμή και υποχρέωση».

Διαβάστε επίσης