-->
21.03.2023

ΓΓΑ: Ποσοστό 5% ανεμβολίαστων μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες μαζικού αθλητισμο

«Πράσινο φως» για να συμμετέχουν σε αγώνες μαζικού αθλητισμού, ένα μικρό ποσοστό δρομέων, που δεν έχουν εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας, άναψε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Το συγκεκριμένο ποσοστό δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 5%, σε αριθμό τουλάχιστον 300 συμμετεχόντων. Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών για να συμμετέχουν.

Η απόφαση θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: «Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

Διαβάστε επίσης