-->
20.04.2024

Γιώργος Καραγιάννης: Ημέρα δικαίωσης και ικανοποίησης για την Κρήτη – Τρεις προσφορές για τον ΒΟΑΚ

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μία ημέρα δικαίωσης και ικανοποίησης για την Κρήτη. Οι δεσμευτικές προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ, τη μεγαλύτερη παραχώρηση της τελευταίας 15ετίας, αποδεικνύουν ότι η δουλειά και ο σχεδιασμός μας αποδίδουν καρπούς», σημειώνει στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο f/b,  ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, με αφορμή τη σημερινή κατάθεση προσφορών από τις κατασκευαστικές εταιρείες για τον ΒΟΑΚ από τα Χανιά έως το Ηράκλειο.
Όπως τονίζει ο υφυπουργός Υποδομών:
«Το μεγάλο έργο από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, συνολικού μήκους 157 χλμ. και προϋπολογισμού 1,75 δισ. ευρώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον από σημαντικούς κατασκευαστικούς ομίλους.
Συνολικά είχαμε 3 προσφορές:
1. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
3. ΑΒΑΧ-EGIS-MERIDIAM
Δεσμευτήκαμε για έναν νέο, ενιαίο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη και σήμερα έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει τα δύο από τα τρία κομμάτια αυτού του έργου και κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση και της Παραχώρησης».
Και ο κ. Καραγιάννης καταλήγει:
«Δουλέψαμε όλοι μαζί με επιμονή, εντατικά και μεθοδικά.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους υπηρεσιακούς του Υπουργείου μας αλλά και στους συμβούλους μας, γιατί μετά από δουλειά 4 ετών κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών για την Κρήτη».
Η ανάρτησή του υφυπουργού Υποδομών:Διαβάστε επίσης