-->
04.03.2024

Γλυφάδα: «Θα τους σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω», έλεγε ο Αιγύπτιος πριν το μακελειό

Περισσότερες λεπτομέρειες από το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά μακελειό στη Γλυφάδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος επιστάτης σκόρπισε τον θάνατο, σκοτώνοντας τρία άτομα, πριν βάλει τέλος και στην ίδια του τη ζωή.

Όπως κάθε πρωί, έτσι και τη Δευτέρα, η Μαρία Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της European Navigation, φθάνει στο κτίριο και πηγαίνει στο γραφείο της. Εκεί θα βρει το νούμερο δύο της εταιρείας και γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη, για να συζητήσουν τα τρέχοντα θέματα.

Γλυφάδα: "Θα τους σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω" - Τι έλεγε ο Αιγύπτιος λίγο πριν το μακελειό

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ

Μαζί τους και ο αγαπημένος και πολύ στενός συνεργάτης και των δύο, ο πρώην καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης. Όταν άφησε τη θάλασσα έμεινε στην εταιρεία και ανέλαβε διοικητικό ρόλο, πλέον δούλευε στο λογιστήριο.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο 76χρονος δράστης στις 10 το πρωί έφτασε στο πάρκινγκ της εταιρείας και πάρκαρε το όχημά του. Στη συνέχεια ανέβηκε στο γραφείο της ιδιοκτήτριας και την παρακάλεσε να επιστρέψει πίσω στη δουλειά. Τότε έγινε έντονος τσακωμός ανάμεσα στους δύο, ενώ οι φωνές τους ακούστηκαν στα γραφεία της εταιρείας.

Στη συνέχεια αφού η ιδιοκτήτρια της εταιρείας έδιωξε τον 76χρονο, εκείνος κινήθηκε προς το γκαράζ. Εκεί συνάντησε έναν άνδρα από την ασφάλεια του κτιρίου όπου του ανέφερε ότι «θα σκοτώσω τα αφεντικά».

Αμέσως μετά κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του και πήρε τον σάκο όπου μέσα βρισκόταν η καραμπίνα και το πιστόλι και ανέβηκε ξανά στο γραφείο της ιδιοκτήτριας όπου την πυροβόλησε στο χέρι.

Η ιδιοκτήτρια βρίσκει καταφύγιο στο γραφείο του άνδρα της αδερφής της που ηταν διευθύνων σύμβουλος. Πυροβολεί πρώτα εκείνον με την καραμπίνα. Παρεμβαίνει ο πρώην καπετάνιος επιχειρώντας να τον αφοπλίσει και ο δράστης τον πυροβολεί με περίστροφο. Στη συνέχεια πυροβολεί με το κυνηγετικό όπλο την ιδιοκτήτρια της εταιρείας στο κεφάλι.

Τότε επικράτησε πανικός μέσα στο κτίριο, καθώς όλα αυτά συνέβησαν μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους. Τότε ο 76χρονος κατέβηκε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο διάλογος με τον φύλακα

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο φύλακας που συνάντησε τον δράστη λίγο πριν το μακελειό, όταν τον είδε κατάλαβε ότι η τσάντα του είχε μέσα όπλα.

Ακολούθησε ο εξής ανατριχιαστικός διάλογος:

Φύλακας: Τι πας να κάνεις;

Δράστης: Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω. Θα τους σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Φύγε από εδώ, πάω να καθαρίσω τα αφεντικά.

Ο φύλακας επικοινώνησε αμέσως με την Άμεσο Δράση και λίγο αργότερα άκουσε τους πυροβολισμούς.

Ποιος ήταν ο 76χρονος «Άρης»

Ο δράστης εργαζόταν για 30 χρόνια ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της εφοπλιστικής οικογένειας στο Τραγονήσι και όλοι στην εταιρεία τον φώναζαν Άρη.

Αιγύπτιος δράστης

«Πάνω από 30 χρόνια, 35 – 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, πρόσεχε το πλήρωμα που κάνει δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή. Μονίμως ήταν εδώ» δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο Νικόλαος Τσαλιαγκός, πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου.

«Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν πολύ καλός με τα αφεντικά, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπός τους» πρόσθεσε.

Ο 76χρονος φαίνεται πως ήταν άνθρωπος απόλυτης εμπιστοσύνης για την εφοπλιστική οικογένεια για την οποία δούλευε πάνω από 30 χρόνια, με τον πρόεδρο στο Μαρμάρι να μιλά για έναν άνθρωπο φιλήσυχο που ποτέ δεν έφερνε αντιρρήσεις και αγόγγυστα εκτελούσε τις δουλειές. Όπως λέει, τελευταία φορά που τον είδε στο νησί ήταν πριν από έναν μήνα.

Πριν από αρκετό καιρό ο 76χρονος απολύθηκε, με εργαζόμενους και αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού να λένε πως ο Αιγύπτιος φώναζε σε όλους να φύγουν από μπροστά του και πως στόχος του ήταν μόνο τα αφεντικά.

«Όποιον και να ρωτήσεις εδώ στο Μαρμάρι θα πάθεις πλάκα. Τι να σου πει ο κόσμος; Αυτός ο άνθρωπος έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί δεν είχε οικογένεια, η οικογένειά του ήταν κάτω στην Αίγυπτο και προσπαθούσε να βοηθήσει κόσμο, έδινε λεφτά, έδωσε στις ομάδες ποδοσφαίρου. Έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί είχε ανάγκη τότε με την κρίση να δίνει κάτι για να βοηθάει τον κόσμο. Να πας στο Μαρμάρι στους χίλιους κάτοικους που έχει, δεν θα σου πει ένας μισή στραβή κουβέντα γι’ αυτόν τον άνθρωπο» είπε φίλος του.

O δράστης είχε έρθει στην Ελλάδα το 1980, με όλους τους συγγενείς του να βρίσκονται στην Αίγυπτο.

Γλυφάδα

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ πως έγινε αυτό, βοηθούσε, δεν μπορείς να φανταστείς πως βοηθούσε, γιατί δεν είχε οικογένεια εδώ και μάλιστα ξέρω ότι βοηθούσε και τα αδέλφια του εκεί στην Αίγυπτο που τα είχε» συνέχισε το εν λόγω φιλικό πρόσωπο.Διαβάστε επίσης