-->
18.05.2022

Γλυκά Νερά: Απόδοση ευθυνών για την διαρροή της δικογραφίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απόδοση ευθυνών για την παραβίαση του απορρήτου της δικογραφίας που σχηματίστηκε για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν προς το υπουργείο Δικαιοσύνης οι βουλευτές Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στην δικογραφία είναι «απολύτως γνωστά» και αναφέρονται στον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που διενήργησε την προανάκριση, τους εισαγγελέα και ανακριτική που «χρεώθηκαν» την υπόθεση και τον δικηγόρο του καθ’ ομολογία δράστη.

«Αλήθεια πως διέρρευσαν τα έγγραφα αυτά, ακόμη και το ημερολόγιο του θύματος; Ποιος τα έδωσε στη δημοσιότητα; Ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας (προανακριτικός υπάλληλος) που διενήργησε την προανάκριση όφειλε να προστατεύσει το απόρρητο της όλης διαδικασίας και να μην διαρρεύσει απολύτως τίποτα. Όταν η υπόθεση διαβιβάζεται από αυτόν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση ή μη της ποινικής διώξεως και μετά από τον Εισαγγελέα στον τακτικό ανακριτή, την ευθύνη της διαφύλαξης του απορρήτου των συλλεγέντων εγγράφων και στοιχείων την έχουν πλέον αποκλειστικά αυτοί και οι γραμματείς τους. Κανένας άλλος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.

Συνεπώς, τα άτομα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία είναι απολύτως γνωστά και απολύτως γνωστός φυσικά είναι και ο δικηγόρος υπεράσπισης του φερομένου ως δράστη από την ημέρα λήψεως της δικογραφίας για να ασκήσει το υπερασπιστικό του έργο, δηλαδή από την ημέρα που ο πελάτης του έλαβε την ιδιότητα του ύποπτου η του κατηγορουμένου» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ρωτούν τέλος: « Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για το διαρραγέν απόρρητο τους δικογραφίας του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά; Σκοπεύετε να λάβετε πρωτοβουλίες προκειμένου να προστατευθεί το απόρρητο των δικογραφιών από τους μη έχοντες έννομο συμφέρον με την εκάστοτε δικογραφία;»

Διαβάστε επίσης