-->
04.12.2023

Γράφει – σβήνει ονόματα ο Μητσοτάκης για το νέο υπουργικό – Που θα πάει ο Δένδιας, ο Άδωνις, ο Κωστής και οι «καραμπόλες»

Αν και δεν θέλει να ακούει για υπουργοποιήσεις και ράψιμο κοστουμιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού μπροστά είναι οι εκλογές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για το νέο σχήμα.

Σύμφωνα με ένα σενάριο που κερδίζει έδαφος ο Νίκος Δένδιας θα πάει στο Άμυνας ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης προαλείφεται για το Οικονομικών.

Για το Εξωτερικών στην θέση του Νίκου Δένδια θα μπορούσε να πάει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά αυτό δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

Από εκεί και πέρα για το Δικαιοσύνης ακούγεται η Νίκη Κεραμέως, αλλά τις τελευταίες ώρες υπάρχει η σκέψη για το Προστασίας του Πολίτη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μπορούσε να πάει στο Υποδομών, αλλά οι γνωρίζοντες επιμένουν πως θα αναλάβει πόστο που έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπορεί να πάει στο νέο υπουργείο Μεταφορών, αν σπάσει από το Υποδομών αν και ακούγεται και για το Υγείας στο οποίο πολλοί τοποθετούν τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Άλλωστε ο τομέας της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Πιερρακάκης θα μπορούσε να αναλάβει το πρότζεκτ της αναδιάρθρωσης του χώρου της υγείας.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται να είναι στο νέο σχήμα είναι οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Δημήτρης Καιρίδης, η Μαρία Συρεγγέλα, ο Βασίλης Σπανάκης, η Ειρήνη Αγαπιδάκη κ.α.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα είσοδος στο Μαξίμου θα είναι αυτή του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου που θα έχει κομβικό ρόλο σε μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον Γιάννη Μπρατάκο, επίσης, να παραμένει στο πρωθυπουργικό γραφείο με ενισχυμένο ρόλο.

Όσο για το νέο ή καλύτερα νέα κυβερνητική εκπρόσωπο αναμένεται να αναλάβει η Σοφία Ζαχαράκη, αν και κάποιοι επιμένουν πως σοβαρές πιθανότητες για το συγκεκριμένο πόστο έχει και ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.Διαβάστε επίσης