Search
Close this search box.
Search

H «αδελφή ψυχή» Άνγκελα και ο προεδρικός τουρισμός στην Ελλάδα

Πριν 9 έτη

O Μπαράκ Ομπάμα (στην τελευταία περιοδεία του ως πρόεδρος) θέλει να στηρίξει την «αδελφή ψυχή» Άνγκελα Μέρκελ εκτιμά ο ιστότοπος Politico σε δημοσίευμά του με τίτλο «Ο Ομπάμα ο πρώτος πρέσβης του Ντόναλντ Τραμπ».

«Πριν από τις εκλογές, ο Λευκός Οίκος αγωνίστηκε να βρει καλούς λόγους για τους οποίους ο Ομπάμα θα ταξίδευε στην Ελλάδα. Τώρα η επίσκεψη φαντάζει λίγο πιο γραφική, κάτι από προεδρικό τουρισμό προς ολοκλήρωση με στόχο (ο Ομπάμα) να συγχαρεί τον ελληνικό λαό που ανακάμπτει από την αναταραχή της οικονομικής κατάρρευσης και τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση.

Πρόκειται για ένα προγραμματισμένο μήνυμα, συνεχίζει ο ιστόπος, που ίσως δεν κάνει πλήρως αντιληπτό πώς η κατάρρευση αυτής τη μικρής χώρας της Μεσογείου φαίνεται να έχει κλονίσει την ίδια την ιδέα της παγκοσμιοποίησης.

«Ο Ομπάμα επρόκειτο να ταξιδέψει στο Βερολίνο για να υποστηρίξει τη φίλη του, και ‘‘αδελφή ψυχή’’ Άνγκελα Μέρκελ στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η συνάντησή του με τη Μέρκελ φαντάζει σαν το τελευταίο προπύργιο των δυτικών φιλελεύθερων αξιών, μια ηγέτιδα η οποία θα μπορούσε να υποστεί μια δική της απροσδόκητη πτώση, χωρίς τίποτα αυτός (ο πρόεδρος) ή κάποιος άλλος μπορεί να κάνει γι ‘αυτό» σχολιάζει το politico στην πικρή του διαπίστωση.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.