-->
25.05.2024

Η άγνωστη αρχαία βυθισμένη πόλη της Επιδαύρου – Απίστευτο βίντεο

Με ιστορία που εκτείνεται σε αιώνες και πλούσιο πολιτισμό, η Ελλάδα έχει αμέτρητες προσφορές σε όλους τους επισκέπτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν στη χώρα του Δία.

Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εξερευνητές και οι ταξιδιώτες από μακριά μπορεί να μην γνωρίζουν τις κρυμμένες γωνιές και γωνίες που τους περιμένουν.

Μερικά από αυτά τα μυστικά και ιστορικές τοποθεσίες δεν είναι θαμμένα κάτω από το έδαφος αλλά βυθίζονται στη θάλασσα. Τέτοια είναι η αρχαία ελληνική πόλη κοντά στο Παυλοπέτρι Λακωνίας, την οποία καλύψαμε πρόσφατα. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει μια άλλη βυθισμένη «Ατλαντίδα». Είναι η αρχαία βυθισμένη πόλη της Επιδαύρου που βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Η άγνωστη αρχαία βυθισμένη πόλη της Επιδαύρου

Φτάνοντας στην Επίδαυρο, διάσημη για το Αρχαίο Θέατρο με την εκπληκτική ακουστική, λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, ρωτήστε για την τοποθεσία της αρχαίας βυθισμένης πόλης της Επιδαύρου.

Αυτή η βυθισμένη πόλη βρίσκεται μόλις δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και εκεί θα δείτε τείχη, θεμέλια κτιρίων, αμφορείς τεράστιων διαστάσεων και πλακόστρωτα τμήματα βυθισμένα 1,5-2 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, λίγα μέτρα από την ακτή.

Από την οπτική γωνία, μπορεί κανείς να δει ακόμη και πλακόστρωτα δρομάκια που κατοικούσαν οι ντόπιοι πριν από αιώνες. Μπορείτε να βυθιστείτε πλήρως στην ατμόσφαιρα και να νιώσετε σαν αρχαιολόγος καθώς κολυμπάτε πάνω από την περιοχή κοιτάζοντας κάτω στα κρυστάλλινα νερά.

Αρχαιολόγοι και ιστορικοί ερευνητές προτείνουν ότι η περιοχή ήταν πιθανώς εμπορικός σταθμός στην αρχαιότητα.

Το κανάλι Haanity στο YouTube κατέγραψε ένα εντυπωσιακό βίντεο που μας επιτρέπει να θαυμάζουμε τη βυθισμένη κατάσταση από ψηλά. Ή αλλιώς η βυθισμένη «Ατλαντίδα» της Αργολίδας όπως την αποκαλεί.Διαβάστε επίσης