-->
18.05.2022

Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια μετά την παραπομπή Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς

Σε δίκη παραπέμφθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης  με κατηγορητήριο τέσσερις βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών, μετά την απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, διατάσσοντας την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως Σιμέλας Σαπίδου, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για σκευωρία σε βάρος του.

Ο δικηγόρος του γνωστού σκηνοθέτη βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» και σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για ασυνήθιστη διαδικασία.

«Είναι ασυνήθιστη διαδικασία. Δεν υπάρχει προηγούμενο Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από το υπερπέραν να μην τους έχει δει καν εισαγγελέας και να παίρνει ο εισαγγελέας στα σοβαρά μία καταγγελία που συνέβη πριν από το 2010. Να παίρνει στα σοβαρά μία καταγγελία που έγινε το 2015. Από την αρχή είπα ότι υπάρχει επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο στην υπόθεση. Είναι κατευθυνόμενη η απόφαση του εισαγγελέα.

Έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά αυτού του βουλεύματος. Αλλά εμείς θέλουμε να γίνει η δίκη. Όταν τους δουν οι ένορκοι θα δουν ότι δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες.

Ζητήσαμε κατά αντιπαράσταση εξέταση με τους φερόμενους ως βιασθέντες αλλά αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Κάποια νύχτα έφεραν τον άνθρωπο από τη Σουηδία τον εξέτασαν και τον εξαφάνισαν.  Μιλούσαν για ημερομηνίες που έγιναν οι βιασμοί που ο Λιγνάδης έλειπε εκτός Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος.

Διαβάστε επίσης