-->
29.05.2022

Η απολιγνιτοποίηση, οι νέοι και το think tank 

Την Δυτική Μακεδονία αναμένεται να επισκεφθεί, αύριο Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απολιγνιτοποίηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κοζάνη όπου θα έχει σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους δημάρχους των γύρω περιοχών για τον σχεδιασμό και την πορεία μετάβασης των οικονομιών τους από τον λιγνίτη.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύσουν και μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη. Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας,, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανασης και ο συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης Κωστής Μουσουρούλης.

Νέοι 

Από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί απευθείας στα Ιωάννινα αφού το πρωί του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί το προσυνέδριο της ΝΔ που ως βασικό θέμα θα έχει τους νέους και τους νέες ευκαιρίες.

Think tank

Φωτιές έχει ανάψει στην Κουμουνδούρου και κυρίως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση των νέων συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δείχνει ότι επιδιώκει να διευρύνει το κόμμα του, αφού τα εν λόγω στελέχη, δεν ανήκουν όλα στον χώρο της αριστεράς, αλλά επίσης πως μπορεί να αξιοποιηθούν σε μια μελλοντική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αν και εφόσον κάποιο στιγμή εκλεγεί.

Όπως είναι φυσικό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ ήδη μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν την Κουμουνδούρου δίνουν βήμα στους νέους συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης