-->
12.05.2021

Η εμμηνόπαυση… ξεσπά και στα μαλλιά

Στην φάση της εμμηνόπαυσης που οι ορμόνες… τρελαίνονται, αρκετές γυναίκες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με τα μαλλιά τους. Τα μαλλιά, σε αυτή την περίοδο της ζωής της γυναίκας, μπορεί να μην έχουν την ίδια όψη και ανθεκτικότητα. Η έντονη ξηρότητα είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση.

Χαμένη υγρασία, χαμένα λάμψη

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι σμηγματογόνοι αδένες της κεφαλής, παράγουν περίπου 50% λιγότερο σμήγμα και αποτέλεσμα αυτού είναι να μειώνεται η υγρασία που χρειάζεται η τρίχα για να δείχνει πιο λαμπερή .

Αναδόμηση της τρίχας

Σαμπουάν κατά της ξηρότητας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και αναδόμησης. Κατά την έκθεση στον ήλιο, όπως χρησιμοποιείται η αντηλιακή κρέμα προσώπου, έτσι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ένα προϊόν για την προστασία των μαλλιών από το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο.

Χάνονται οι ορμόνες… χάνονται και οι νέες φύτρες

Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι η μείωση νέων φυτρών με αποτέλεσμα οι γυναίκες να χάνουν από κάποια ηλικία και μετά τον πλούσιο όγκο των μαλλιών τους. Μια ισορροπημένη διατροφή ή συμπληρώματα διατροφής θα μπορούσαν να ενισχύσουν με φυσικό τρόπο την ανάπτυξη τους.

Αποφύγετε το πιστολάκι

Θα πρέπει οι γυναίκες να είναι πολύ προσεκτικές με τη θερμότητα, όπως το σιδέρωμα για ίσιωμα, να αποφεύγουν το έντονο βούρτσισμα των μαλλιών τους, καθώς και τον θερμό αέρα σε μεγάλη συχνότητα, όπως το πιστολάκι ειδικά κοντά στην τρίχα, ώστε να μην αφυδατώνονται τα μαλλιά.Διαβάστε επίσης