-->
07.03.2021

Η ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας στο επίκεντρο συνάντησης Οσμάνι, Ντιμιτρόφ και Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Νικόλα Ντιμίτροφ και τον υπουργό Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι της Βόρειας Μακεδονίας, με αντικείμενο την ενταξιακή προοπτική της υποψήφιας αυτής χώρας και την εμβολιαστική στρατηγική και συνεργασία με την ΕΕ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπο επανέλαβε τη σαφή και αδιαμφισβήτητη προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και είχε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Ντιμίτροφ και τον Υπουργό Εξωτερικών Οσμάνι σχετικά με την εξεύρεση λύσης για τον αποκλεισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ντιμίτροφ και ο Υπουργός Εξωτερικών Οσμάνι συζήτησαν επίσης την προνομιακή εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνδέονται με την πανδημία COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εμβόλια. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ διέθεσε 70 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στη Βόρεια Μακεδονία, για την κάλυψη του κόστους ορισμένων δόσεων και την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού για εμβολιασμό.


Διαβάστε επίσης