Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί βρίσκεται στην Αθήνα και μάλιστα ανήμερα της 25ης Μαρτίου.
Η Φλορανς Παρλί, που παρεμπιπτόντως έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, βρέθηκε στη χώρα μας για τις τελικές υπογραφές που έπεσαν για τις φρεγάτες Βelhara και τα επιπλέον 6 rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι υπογραφές έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης στο θωρηκτό Αβέρωφ ενώ ακολούθησε και δείπνο πάνω στο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ που βρίσκεται στον όρμο του Φαλήρου.
Εκεί, πέρα από το Νίκο Παναγιωτόπουλο ήταν ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και οι αρχηγοί των όπλων.
Να σημειωθεί πως η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας και πέρυσι βρέθηκε στην χώρα μας, την 25η Μαρτίου και εκπροσώπησε τον Εμανουέλ Μακρόν στην μεγαλειώδη παρέλαση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
Πρόστιμο
Το πρόστιμο μαμούθ ύψους 647.000 ευρώ που έπεσε, σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ γερμανικών συμφερόντων, πωλούσε με μεγαλύτερο προβλεπόμενο μερικό περιθώριο κέρδος σήκωσε μεγάλο θόρυβο στην αγορά.
Το πρόστιμο αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την πλατφόρμα καταγραφής των αποθεμάτων σε προϊόντα που μπορεί να είναι σε έλλειψη, λόγω πολέμου, ώστε να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.
Το υπουργείο Ανάπτυξης έδειξε αντανακλαστικά ενώ έρχεται σαφάρι ελέγχων και στα βενζινάδικα που οι τιμές τους πάλι τραβάνε την ανηφόρα.
Ελλείψεις
Η στήλη επιβεβαιώθηκε, πάντως, που από μέρες έγραφε για τεχνητές ελλείψεις στα ράφια ώστε να ανέβουν οι τιμές με την κυβέρνηση όμως να δειχνει διατεθειμένη να χτυπήσει κάθε τέτοια κίνηση.