-->
21.09.2021

Η φωτογραφία της Ολυμπιονίκη στο Reuters που προκάλεσε την οργή των Κινέζων

Κινέζοι διπλωμάτες κατηγόρησαν το Reuters για άσχημη συμπεριφορά επειδή χρησιμοποιήθηκε «ακατάλληλη» φωτογραφία σε μια αναφορά σχετικά με τη χρυσή Ολυμπιονίκη της χώρας, Zhihui Hou. «Μεταξύ όλων των φωτογραφιών από τον αγώνα, το @Reuters επέλεξε αυτή, που δείχνει μόνο πόσο άσχημοι είναι», έγραψε το Σάββατο η κινεζική πρεσβεία της Σρι Λάνκα.
Η Χου πήρε το χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών στην κατηγόρια των 49 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Μην βάζετε την πολιτική και τις ιδεολογίες πάνω από τον αθλητισμό και μην αποκαλείστε ως ένας αμερόληπτος οργανισμός μέσων. Ντροπή», συνέχισε το tweet της πρεσβείας. Η φωτογραφία που προκάλεσε την αναστάτωση είναι απλώς ένα πλάνο της Χου να σηκώνει τα βάρη με μια αγωνιώδη έκφραση στο πρόσωπό της.

Την Κυριακή, η κρατική εφημερίδα της Κίνας, οι Global Times έγραψε ένα θέμα σχετικά με την «αμφιλεγόμενη φωτογραφία» που ανέφερε ότι ορισμένοι δυτικοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης «στοχοποίησαν άδικα την Κίνα» στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων.Διαβάστε επίσης