-->
18.05.2024

Η Γερμανία απαγόρευσε στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο στη χώρα

Απαγόρευση εισόδου στη χώρα αλλά και κάθε πολιτικής δραστηριότητας επέβαλε η Γερμανία στον πρώην Υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη και άλλα δύο πρόσωπα.

«Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο, είναι ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μία Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι», τονίσθηκε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Σήμερα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας εξέδωσε “Betätigungsverbot” (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και ακόμη δύο ακαδημαϊκών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά ακόμη και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα, με τη γερμανική κυβέρνηση να ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού.

Οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Σαλμάν Αμπού Σίτα και ο χειρουργός, Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Γκασάν Αμπού Σίτα, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η “Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη” και το ΜέΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα.

Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία, πρώτη από όλoυς, γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή η στάση της. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μία Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι», επεσήμανε το ΜέΡΑ 25.Διαβάστε επίσης