-->
25.02.2024

Η κλειστή σύσκεψη και η επίσκεψη των Γεραπετρίτη, Σκέρτσου

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κλειδώσουν οι νέες παρεμβάσεις για τα καύσιμα.

Όλα δείχνουν επέκταση του fuell pass για τρεις μήνες με μεγαλύτερα ποσά και περισσότερους δικαιούχους. Τα ποσά αναμένεται να κινηθούν από 60 έως 75 ευρώ για όλο το τρίμηνο με τους νησιώτες να παίρνουν μεγαλύτερη επιδότηση.

 

Επαφές

Μπαράζ διπλωματικών επαφών έχει προγραμματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα πετάξει για την Ρώμη όπου θα έχει τετ α τετ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι εν όψει της Συνόδου του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις 23 και 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Οι δυο ηγέτες θα μιλήσουν και για τις οικονομικές εξελίξεις ενώ η Αθήνα αναμένεται να αναδείξει για ακόμη μια φορά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων.

Παράλληλα στις 5 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης που οδηγούν στην έξοδο από την αυξημένη εποπτεία της ελληνική οικονομίας στα τέλη Αυγούστου αλλά και τον σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως στις 29 με 30 Ιουνίου θα βρεθεί στην Μαδρίτη για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και τελικές οι συζητήσεις για την ένταξη της Σουηδία και της Φινλανδίας στην Συμμαχία.

 

Σύνταγμα

Οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος βρέθηκαν μαζί στο Athens Pride το Σάββατο στο Σύνταγμα. Είναι από τις λίγες κοινές εμφανίσεις των δυο υπουργών ενώ στο Σύνταγμα βράχηκαν και αλλά κυβερνητικά στελέχη.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

 Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης