Search
Close this search box.
Search

Η κυβέρνηση αποτελειώνει τους Χρυσαυγίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα!!

Πριν 1 έτος

Οριστικό «τέλος» επιθυμεί να βάλει η Κυβέρνηση στην παρουσία της Χρυσής Αυγής και των υπόδικων στελεχών της σε κοινοβουλευτικά έδρανα με την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που τίθεται, σήμερα, σε διακομματική διαβούλευση και θα ψηφιστεί, αύριο, στην Ολομέλεια.

Η τροπολογία θα λειτουργήσει ως θεσμική τροχοπέδη στη συμμετοχή ενός κόμματος στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, την «πραγματική ηγεσία» του οποίου ασκούν πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί – ακόμα και πρωτόδικα – για διεύθυνση ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο, δεν ποινικοποιείται το ιδεολογικό πρόσημο των κομμάτων, αλλά επιτυγχάνεται ο αποκλεισμός του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και εκλογικών σχημάτων που πιθανόν δημιουργήσουν ημέτεροι του. Με αυτήν τη ρύθμιση, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι θωρακίζει αποτελεσματικά τον κοινοβουλευτισμό και τη συνταγματική τάξη απέναντι στη νεοναζιστική ιδεολογία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η μάχη αυτή ξεκίνησε επί ημερών Κυβέρνησης Σαμαρά, όταν και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, 32 δικογραφίες με αξιόποινες πράξεις μελών – υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής και οδήγησε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπό τη διεύθυνση των στελεχών της, βάσει του άρθρου 187 του ΠΚ.

H περίεργη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη πλευρά, ερωτήματα εγείρονται εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει καταθέσει δική του πρόταση βασισμένη περισσότερο στην ιδεολογία και τον ρατσιστικό λόγο.

Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι φορές που το κυβερνών κόμμα έχει κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για συνύπαρξη με την Χρυσή Αυγή στις πλατείες των αγανακτισμένων, αλλά και έχει αναδείξει την επαμφοτερίζουσα σχέση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πάλαι ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα των Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη.

Αρχικά, ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, που είχε θέσει, σε συνέντευξη της τον Μάρτιο του 2015, ζήτημα νομιμότητας για μνημονιακές διατάξεις που είχαν ψηφιστεί χωρίς την πλειοψηφία των 151 Βουλευτών, λόγω της προφυλάκισης των Βουλευτών της ΧΑ. Τότε, η Νέα Δημοκρατία είχε κατηγορήσει την πρόεδρο της Βουλής πως «επιχειρεί να κάνει την Χρυσή Αυγή, ρυθμιστή της πολιτικής ζωής».

Ο Βούτσης και οι… ψήφοι του

Έναν χρόνο αργότερα, ο επόμενος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε 200 ψήφους για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, είχε πει ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι», κλείνοντας το «μάτι» στους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τότε, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Βούτση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε: «Αν ο κ. Βρούτσης δεν έχει πρόβλημα να ψηφίζει έναν εκλογικό νόμο με τη Χρυσή Αυγή, δεν έχω να σχολιάσω τίποτε. Νομίζω ότι αυτό δείχνει τα πολιτικά αδιέξοδα της κυβέρνησης».

To τρελό παρεάκι του Καστελόριζου

Λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2016, η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής είχε επισκεφθεί το Καστελόριζο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Στο νησί είχαν μεταβεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, Ιωάννης Δέδες, Ειρήνη Κασιμάτη, Γιώργος Ντζιμάνης και Δημήτρης Ρίζος, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Αϊβατίδης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα των Βουλευτών της Χ.Α. στο πλευρό των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαρακτηριστεί πολλάκις από τη ΝΔ ως «επικοινωνιακές παραστάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Δουζίνας, είχε ενημερώσει βουλευτές ότι η συνεδρίαση θα γίνει στη Βουλή και όχι στο ακριτικό νησί.

Το… ξέπλυμα Παρασκευόπουλου

Ακολούθησε η δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», είχε πει ο κ. Παρασκευόπουλος, για να καταλήξει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα». Τον κ. Παρασκευόπουλο είχαν αποδοκιμάσει έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η αλλαγή του Π.Κ. υπέρ ΧΑ!

Ακόμα μία σύγκρουση σημειώθηκε, λίγο πριν τις εκλογές του 2019, όταν και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και ουσιαστικά «ελάφρυνε» τις ποινές για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάταξη βάσει της οποίας τα υπόδικα μέλη της ΧΑ θα έπεφταν στα «μαλακά».

Αύριο στην ελληνική Βουλή, αναμένεται να γραφτεί το τελευταίο επεισόδιο στην ιστορία της Χρυσής Αυγής, με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να αναζητούν διακομματική συναίνεση.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.