-->
24.06.2024

Η Λιζ Τρας δεσμεύθηκε να αναλάβει αμέσως δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής, αν κερδίσει την πρωθυπουργία

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας δήλωσε σήμερα ότι θα αναλάβει αμέσως δράση για να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και να ενισχύσει τα αποθέματα ενέργειας της χώρας, αν, όπως αναμένεται, κερδίσει την πρωθυπουργία της χώρας.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Sunday Telegraph μία ημέρα προτού ανακοινωθεί ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών του Συντηρητικού Κόμματος, ο οποίος θα αναλάβει και τη θέση του πρωθυπουργού, η Τρας επανέλαβε τη δέσμευσή της να διαχειριστεί με θάρρος την οικονομία της Βρετανίας, η οποία είναι αντιμέτωπη με διψήφιο ποσοστό πληθωρισμού και ύφεση.

Επισημαίνοντας ότι κατανοεί «πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί το κόστος ζωής για όλους», η Τρας τόνισε ότι θα αναλάβει «αποφασιστική δράση για να διασφαλίσω ότι οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να περάσουν αυτό τον χειμώνα και τον επόμενο».

«Αν εκλεγώ, σκοπεύω μέσα στην πρώτη εβδομάδα της νέας μου κυβέρνησης να παρουσιάσω άμεσες δράσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και τα αποθέματα ενέργειας», σημείωσε.

«Αργότερα μέσα στον μήνα ο υπουργός Οικονομικών μου θα παρουσιάσει ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ευρύτερο πακέτο δράσης για την οικονομία», πρόσθεσε.

Η Τρας εξήγησε ότι η προσέγγισή της θα είναι διττή και θα περιλαμβάνει άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής καθώς και ένα σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη. Επίσης θα διορίσει ένα Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων προκειμένου να καταλήξουν «στις καλύτερες ιδέες» για να ενισχυθεί η οικονομία της Βρετανίας.

«Πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση κάθε φθινόπωρο και χειμώνα (…) Είμαι έτοιμη να λάβω σκληρές αποφάσεις για να ανοικοδομήσω την οικονομία μας», υπογράμμισε.

Η Τρας αναμένεται ότι θα κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές και θα ανακηρυχθεί αύριο Δευτέρα νέα πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.Διαβάστε επίσης