-->
02.10.2022

Η μπάλα του Τομ Χανκς από τον «Ναυαγό» πουλήθηκε για 268.718 ευρώ!

Ο στρογγυλός «φίλος» του Τομ Χανκς στην ταινία «Ο Ναυαγός» (2001), μια μπάλα βόλεϊ με το παρατσούκλι «Γουίλσον», πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο για 230.000 στερλίνες (268.718 ευρώ)!

Στην θρυλική ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, ο Τομ Χανκς (που ήταν υποψήφιος για το  Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του) υποδύεται έναν ναυαγό ονόματι Τσακ Νόλαντ, που επιβιώνει μόνος του σε ένα ερημικό νησί. Μοναδική του παρέα είναι μια μπάλα…βόλεϊ, στην οποία ο Νόλαντ δίνει το όνομα Γουίλσον και της φέρεται σαν να ήταν κανονικός άνθρωπος, ολοένα και περισσότερο. Κάνοντας την μπάλα φίλο του, ο μοναχικός ναυαγός προσπαθούσε να διατηρήσει «σώας τας φρένας» του στην σκληρή πραγματικότητα του νησιού.

Τομ Χανκς

Είκοσι χρόνια μετά, ο Γουίλσον «άλλαξε» χέρια. Όπως λέει ο οίκος Prop Store, που ανέλαβε τη δημοπρασία: «Η υπόλευκη δερμάτινη μπάλα βόλεϊ είναι πολύ ταλαιπωρημένη, προκειμένου να δημιουργήσει το εφέ μιας φθαρμένης, βρώμικης εμφάνισης. Υπάρχει ένα σκούρο καφέ και κόκκινο «πρόσωπο» στο μπροστινό μέρος, που  υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε από το ματωμένο αποτύπωμα του χεριού του Τσακ Νόλαντ».

Τομ Χανκς

«Ο Γουίλσον ένα ξεθωριασμένο ζευγάρι μάτια, μύτη και στόμα. Το πάνω μέρος του είναι σκισμένο και μια σειρά από κλωνάρια καπνού αναπαριστούν τα υποτιθέμενα μαλλιά του».Διαβάστε επίσης