-->
18.05.2024

Η Nike κατηγορείται για σεξισμό στην γυναικεία εμφάνιση που σχεδίασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα γυναικεία εμφάνιση της Nike για τους Ολυμπιακούς αγώνες, μιας και προβάλλει όπως μαρτυρούν οι ίδιες οι αθλήτριες τον σεξισμό. H εταιρία ενδυμασίας της Nike ανέλαβε και σχεδίασε τις γυναικείες εμφανίσεις τις οποίες μάλιστα και δημοσιοποίησε μέσα από ένα ειδικό σόου όπου έγινε στην χώρα των ΗΠΑ, με μεγάλα αστέρια του αθλητισμού να τις δοκιμάζουν σε αυτή την επίδειξη ώστε να τις προβάλλουν και στο κοινό αλλά κυρίως και στις λοιπές αθλήτριες.

https://twitter.com/brittonwilsonn/status/1778446761004052606

Αυτό όμως που αντικρύσανε και όπως μαρτυρούν στην συνέχεια, οι συγκεκριμένες εμφανίσεις διαμορφώθηκαν υπό σεξιστικούς όρους, με τα κοψίματα που υπάρχουν να μην έχουν καμία ελευθερία κίνησης και αυτό να καθιστά πολύ δύσκολο την επίτευξη τους στόχους τους στον αγωνιστικό χώρο.

https://twitter.com/trackspice/status/1778506590640902444

Μάλιστα μέσα από σχόλια που έκαναν ορισμένες αθλήτριες κατηγόρησαν την Nike για αυτήν της την δημιουργία. Η Λόρεν Φλέσμαν, Αμερικανίδα πρωταθλήτρια και πλέον προπονήτρια στίβου ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε με λεζάντα: «Πατριαρχία 2024».

https://twitter.com/trackspice/status/1778578579749810603

Όπως παρατηρείται το κόψιμο είναι πολύ ψηλό στην ολόσωμη εμφάνιση που θα φορούν οι αθλήτριες, και αρκετά περίεργο, με μεγάλο, μέρος του σώματός τους να μένει εκτεθειμένο φορώντας την. Το επίφοβο όμως της κατάσταση είναι, ότι με κάποια απότομη κίνηση μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ίσως να υπάρξουν ατυχήματα.

Οι χρήστες στο twitter ανέφεραν πάντως ότι η εμφάνιση μοιάζει με την αντίστοιχη της Βρετανίας με την μόνη διαφορά που υπάρχει να είναι στο σήμα των δύο χωρών.Διαβάστε επίσης