-->
25.02.2024

Η ώρα των αποφάσεων για τον Τσίπρα – Η πρότασή του για γραμματέα και πολιτικό συμβούλιο

Εντατικά ραντεβού με κορυφαία αλλά και νεότερα στελέχη του κόμματός του συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρότασή του για γραμματέα της κεντρικής επιτροπής και πολιτική γραμματεία του κόμματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει συναίνεση στην πρόταση, καθώς παρότι η πολιτική γραμματεία θα αριθμεί 30-40 μέλη, οι φιλοδοξίες είναι πολλές, ενώ σκληρή είναι και η μάχη μεταξύ των τάσεων, αλλά και στο εσωτερικό τους. Είναι φανερό πως εφόσον δεν εξασφαλιστεί συναίνεση στην πρόταση που θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί την επόμενη μέρα να υπάρξουν δυσαρέσκειες πολλών στελεχών. Δυσαρέσκεια που ακόμα και αν εκφραστεί άμεσα, λόγω της προεκλογικής περιόδου που ατύπως διανύει η χώρα, θα εκφραστεί αμέσως μετά από αυτές στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνει κυβέρνηση.
Εντός της ημέρας αναμενόταν η οριστική συζήτηση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, για το ποιος θα είναι ο γραμματέας του κόμματος-αντιπρόταση, ούτως ή άλλως, δεν θα υπάρχει, καθώς η «Ομπρέλα» είναι βαριά τραυματισμένη και η μοναδική της φιλοδοξία είναι να εκλέξει 7-10 μέλη στην πολιτική γραμματεία.
Για μια θέση στο πολιτικό συμβούλιο γίνεται έντονη αντιπαράθεση στο παρασκήνιο, ενώ το Εκτελεστικό Γραφείο (που θα απαρτίζεται από 7 μέλη της πολιτικής γραμματείας) θα ενέχει το ρόλο του «πρωινού καφέ», που θα λαμβάνει τις αποφάσεις για την καθημερινή λειτουργία και τα μείζονα θέματα που θα προκύπτουν στην πολιτική επικαιρότητα.
Στο Εκτελεστικό Γραφείο εκτιμάται μάλιστα ότι θα τοποθετηθούν πρόσωπα από τη νέα γενιά, ώστε να σηματοδοτούν την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, που είναι το μεγάλο ζητούμενο της εκλογής.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για γραμματέα και πολιτικό συμβούλιο αναμένεται να γίνει γνωστή είτε το Σάββατο, είτε με την έναρξη της κεντρικής επιτροπής την Κυριακή.Διαβάστε επίσης