-->
25.06.2022

Η Παγώνη, ο Χαριστέας και η έκπληξη 

Μπορεί οι εκλογές κατά το Μέγαρο Μαξίμου καθυστερούν αλλά οι συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια προχωρούν. Η γαλάζια πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ακούγεται έντονα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα.

Για το ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως έχει κλειδώσει ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Χαριστέας για την Α’ Θεσσαλονίκης.

Πάντως τα γαλάζια ψηφοδέλτια θα έχουν εκπλήξεις και ήδη γίνονται οι πρώτες επαφές με την ηγετική ομάδα. Στο στόχαστρο βρίσκεσαι όνομα από τον χώρο της μουσικής, όχι από… τις μέλισσες.

Εκδηλώσεις 

Νέο κύκλο μετασυνεδριακών συζητήσεων σε όλη την χώρα ξεκίνησε η ΝΔ. Η πρώτη εκδήλωση έχε  θέμα «Δίπλα σε κάθε πολίτη: Ασφάλεια στις γειτονιές» και πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» το απόγευμα της Τρίτης.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το 14ο Συνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου είχαν υλοποιηθεί ανάλογες συζητήσεις με διαφορετικό θέμα κάθε φορά τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια και βούληση της γαλάζιας ηγετικής ομάδας είναι να συνεχιστούν.

Είναι σαφές ότι οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν όχημα για την αδιαμεσολάβητη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες.

Όσο για την εκδήλωση της Τρίτης το Θέατρο γέμισε ασφυκτικά ενώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος περιέγραψε τον σχεδιασμό για τις ασφαλείς γειτονικές.

Απεργία 

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις δυο μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, οι οποίοι την Τρίτη είχαν απεργία.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς απορρίπτουν τις έως τώρα προτάσεις των διοικήσεων για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων διεκδικώντας μεγαλύτερες αυξήσεις και προστασία απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν οι διοικήσεις τους δεν προσέλθουν σε διάλογο για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και δεν δεσμευτούν για την διατήρηση και προστασία των υπαρχόντων θέσεων.

Και οι δυο σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε τρεις συναντήσεις, ωστόσο οι προτάσεις των διοικήσεων των τραπεζών της Εθνικής και της Πειραιώς απέχουν από τις διεκδικήσεις των συλλόγων των εργαζομένων.

Πάντως όπως ενημερώνεται η στήλη η Τράπεζα Πειραιώς ξεκινάει νέο πρόγραμμα εθελουσίας.
Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης