-->
11.08.2022

Η παρέμβαση Καραμανλή, ο Σαμαράς και ο νέος γραμματέας 

Την Τετάρτη θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην εκδήλωση που διοργανώνει η «Παναθηναϊκή» Οργάνωση γυναικών με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».

Ο Κώστας Καραμανλής θα αναφερθεί στα γεωπολιτικά σε μια κρίσιμη περίοδο μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία με την Τουρκία να συνεχίζει τις προκλήσεις.

Να σας πω ότι η αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ενώ το παρών θα δώσει μεταξύ άλλων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όσοι τώρα περιμένουν να ακούσουν περί αποχώρησης του από τα πολιτικά πράγματα που κάποιοι διακινούν θα περιμένουν ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση η ομιλία Καραμανλή αναμένεται με ενδιαφέρον αφού σπανίως τοποθετείται δημόσια και κάθε του παρέμβαση στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

Συνέδριο 

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το Συνέδριο του ΕΛΚ όπου αναμένεται να εκλεγεί γενικός γραμματέας ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκά θέματα Θανάσης Μπακόλας.

Ο πρωθυπουργός θα πετάξει για το Ρότερνταμ το απόγευμα της Τρίτης από τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής ενώ νέος πρόεδρος του ΕΛΚ όλα δείχνουν πως θα εκλεγεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ που θα διατηρεί στενές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί πως αν και η ελληνική πλευρά είχε ξεκινήσει να διεκδικεί μια θέση αντιπροέδρου στο ΕΛΚ όπου θα προωθούνταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Βέμπερ ήθελε τον Μπακόλα για την σημαντική θέση του γραμματέα αφού τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Γραμμές 

Όσο για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ  που εκλέχτηκε το βράδυ της Κυριακής τα μάθατε πρώτοι εδώ στο 15minutes.gr.

Οι Νίκος Φίλης, Αννέτα Καββαδία και Πάνος Λάμπρου εκλέχτηκαν κόντρα στην προεδρική γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα να μην τους έχει προτείνει καν.

Οι γραμμές των προεδρικών έσπασαν ενώ και τα 70 λευκά στην κάλπη για τους Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κουμουνδούρου.


Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης