Σε μια συνέντευξη που ήρθε ξανά στην επιφάνεια, ο Elon Musk έδωσε τη δική του ματιά στο μέλλον, το οποίο έγινε και πάλι παράξενα επίκαιρο το 2024.
Ενώ έχουμε γράψει πολλά για τους λεγόμενους μυστικιστές όπως ο Νοστράδαμος και ο Μπάμπα Βάνγκα που προβλέπουν το μέλλον, δεν είναι οι μόνοι που φαίνεται να έχουν ψυχικές δυνάμεις. Συζητώντας για το μέλλον του διαδικτύου το 1998, το CBS Sunday Morning ρώτησε τον Musk: «Ποιο βλέπεις το μέλλον του διαδικτύου;».
Πολύ πριν αναλάβει το Twitter και τρία χρόνια πριν ιδρύσει τη SpaceX, ο Μασκ προέβλεψε: «Νομίζω ότι το διαδίκτυο είναι το υπερσύνολο όλων των μέσων ενημέρωσης. Είναι το παν και το τέλος όλων των μέσων ενημέρωσης.
The crazy thing is that they thought I was crazy for stating this super obvious prediction
pic.twitter.com/OK0akTRj3E— Elon Musk (@elonmusk) December 10, 2024
«Θα δούμε έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αναμφισβήτητα το ραδιόφωνο, ουσιαστικά όλα τα μέσα ενημέρωσης να αναδιπλώνονται στο διαδίκτυο».
Αν αυτό δεν ακουγόταν αρκετά ζοφερό, ο Musk συνέχισε να εξηγεί σε τι καταλήγει το διαδίκτυο: «Είναι η πρώτη αμφίδρομη επικοινωνία που είναι έξυπνη. Επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέγουν τι θέλουν να δουν, πότε θέλουν να το δουν, και είτε αυτό είναι ραδιόφωνο, είτε είναι έντυπο, είτε είναι τηλεοπτική εκπομπή, νομίζω ότι θα φέρει επανάσταση σε όλα τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης».
Αναδημοσιεύοντας τη συνέντευξη στο X, ο Musk ισχυρίζεται ότι ο κόσμος τον θεωρούσε «τρελό» που προέβλεψε αυτή την αλλαγή στον τρόπο που καταναλώνουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αν και υπήρξε κάτι σαν αναβίωση της τηλεόρασης όσον αφορά την ψυχαγωγία, ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνουμε τις ειδήσεις και τα τρέχοντα θέματα έχει πάρει μια τεράστια στροφή προς το διαδίκτυο.
Το να λαμβάνετε το περιεχόμενό σας κατά παραγγελία δείχνει πόσο μακριά έχει φτάσει το διαδίκτυο, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι το Musk πρέπει να είναι από το μέλλον.
Απαντώντας στην αναδιαμοιρασμένη ανάρτησή του, κάποιος στο X έγραψε: «Μπροστά από την εποχή σας ή ταξιδιώτης του χρόνου; »
Ένας άλλος πρόσθεσε: «Μου θύμισε τον Νίκολα Τέσλα. Συχνά τον κορόιδευαν για τις άγριες ιδέες του, τον απέρριπταν ως αδύνατο. Αλλά συνέχισε να προχωράει, ακόμα και σε μοναχικούς δρόμους…».
Παρόλα αυτά, ο Μασκ μπορεί να μην είναι η θεότητα που προβλέπουν το μέλλον και κάποιοι τον παρουσιάζουν ως τέτοιο, όπως είπε κάποιος άλλος: «Αυτό που θέλω να μάθω είναι πού είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητά μας;»
Με περίπου 45 εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το 1996 και το 1999 να έχουν φτάσει τα 150 εκατομμύρια (πάνω από τα μισά στις ΗΠΑ), ένα τέταρτο συμπέρασμα: «Σούπερ προφανής πρόβλεψη»
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μασκ συμμετείχε τόσο πολύ στο να φτάσει το διαδίκτυο σε εμάς. Το πρόγραμμά του Starlink έχει ως στόχο να δώσει κάτι περισσότερο από απλό internet στον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σταθμό του κόσμου, με στόχο να παρέχει «παγκόσμια κινητή ευρυζωνικότητα». Αυτό το υψηλής ταχύτητας διαδίκτυο ελπίζει ιδιαίτερα να συνδέσει όσους βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό εισόδημα και απομακρυσμένες περιοχές.
Ο Μασκ έχει πολλές απόψεις για το πού βαδίζουμε όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, οπότε ας επανέλθουμε σε άλλα 26 χρόνια για να δούμε αν έχει δίκιο και γι’ αυτό.
Είτε ο Elon Musk ήταν μπροστά από την καμπύλη είτε όχι, είναι άγριο να βλέπεις πόσο μακριά έχει φτάσει το διαδίκτυο από εκείνες τις μέρες που δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο και τον Παγκόσμιο Ιστό ταυτόχρονα.
Πηγή: Uniladech.com