-->
28.11.2022

Η Ρωσία «κόβει» -και- το φυσικό αέριο στη Φινλανδία: Την Παρασκευή ή το Σάββατο ανακοίνωσε η Gasum

Μετά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η Ρωσία αναμένεται να «κόψει» την τροφοδοσία και του φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η φινλανδική εταιρεία αερίου Gasum.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, θα τεθεί σοβαρό ζήτημα με τα αποθέματα φυσικού αερίου, καθώς η σκανδιναβική χώρα καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών της από τη Ρωσία.

Η Gasum ενημέρωσε ότι λήγει το συμβόλαιό της με τη Μόσχα για την παροχή του φυσικού αερίου και ως εκ τούτου, η Ρωσία, που αξιώνει τις αποπληρωμές με ρούβλια, θα προχωρήσει στη διακοπή της προμήθειας, όπως ακριβώς έπραξε και με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εταιρεία ενημέρωσε την κυβέρνηση του Ελσίνκι, με την οποία συζητά τους τρόπους αναπλήρωσης των κενών που θα προκληθούν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «επείγουσα και σοβαρή κατάσταση».

Η Gasum ενημέρωσε την Gazprom ότι δεν προτίθεται να πληρώσει σε ρούβλια, ούτε μέσω ειδικού λογαριασμού που προτείνεται ως λύση, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο προμήθειας ρωσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης