Η Μόσχα θα λάβει η ίδια απόφαση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, μετά τη δήλωση του Κιέβου ότι είναι έτοιμο να υποστηρίξει την πρόταση της Ουάσινγκτον για μια εκεχειρία 30 ημερών, δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μετέδωσε το TASS.
«Η διαμόρφωση της θέσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν λαμβάνει χώρα στο εξωτερικό εξαιτίας ορισμένων συμφωνιών ή προσπαθειών από κάποιες εμπλεκόμενες πλευρές. Η διαμόρφωση της θέσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας λαμβάνει χώρα εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε η ίδια.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε εχθές αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, δήλωσε ότι η Μόσχα θα αποφύγει τυχόν συμβιβασμούς που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία.