-->
26.09.2022

Η τακτική Τσίπρα, το λαϊκίστικο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Μητσοτάκη

Σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή, στις 12:00, στο πλαίσιο της συζήτησης που γίνεται ύστερα από αίτημά του, σύμφωνα με τον άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εναγώνια προσπάθειά του να συσπειρώσει το κόμμα του, προετοιμάζεται για σκληρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της συζήτησης.

Στην κατεύθυνση αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση NOVARTIS εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου η οποία απάλλαξε τους Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη από τις κατηγορίες για οργάνωση σκευωρίας σε βάρος των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δύο πρώην πρωθυπουργών που είχαν παραπεμφθεί για τη NOVARTIS.

Υποκλέπτοντας το γνωστό τσιτάτο του Σαμαρά «Θα σας πάω μέχρι τέλους», ο Τσίπρας το επισείει πλέον ως απειλή σε μία επίδειξη καθεστωτικής αλαζονείας.

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει στον ολισθηρό δρόμο της σκανδαλολογίας.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ζωτικός χώρος του κέντρου και της Κεντροαριστεράς έχει αλλεργία σε τέτοια ζητήματα.

Γι’ αυτό αφήνει μόνο του τον Αλέξη Τσίπρα στον επικίνδυνο τακτικισμό του που συσπειρώνει μόνο το λαϊκίστικο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου οι απειλές του Αλέξη Τσίπρα λειτουργούν ως μπαμπούλας, συσπειρώνοντας ευρύτερα δημοκρατικά στρώματα γύρω από τη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί κανένας κεντρώος ψηφοφόρος δεν επιθυμεί να ξαναζήσει εποχές στις οποίες κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι καθεστωτικοί μηχανισμοί και ο έλεγχος των θεσμών από το κομματικό κράτος.

Το ξέσπασμα Τσίπρα αποτελεί το κύκνειο άσμα ενός κόμματος που συρρικνώνεται επικίνδυνα και αδυνατεί να αρθρώσει προγραμματικό πολιτικό λόγο.

Διαβάστε επίσης